Ako trebate upotrijebiti samo polovicu avokada, a ostatak odlučite sačuvati za sutra, često ćete otkriti da je preko noći u hladnjaku postao smeđ te ga više ne možete koristiti.
POGLEDAJTE VIDEO:
Srećom, korisnica TikToka @Mamainthekitchen pokazala je kako avokado što dulje održati svježim i trik ne može biti jednostavniji.
@mamainthekitchen Prevent your avocados from browning ##avocadohack ##hacks ##kitchenhack ##lifehack ##hack ##foodhack ##cookinghack ##todayyearsold ##foodie
♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath
Njezin video s naslovom 'Spriječite avokado da posmeđi' pregledan je više od 1,4 milijuna puta i mnoge je oduševio svojom jednostavnošću.
Na polovicu avokada koju želi sačuvati nakapala je malu količinu maslinovog ulja, a zatim ga je vrhom prsta utrlja po cijeloj površini. Objasnila je da tim postupkom sprječavate oksidaciju.
Mnogi su joj se zahvalili na triku, a drugi su dodali i vlastite prijedloge pa tako tvrde da sok od limuna ili limete koji se koristi na isti način avokado također može dulje održati svježim, piše Mirror.
Čokoladni tart s avokadom
Sastojci: tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 80 g šećera, žličica praška za pecivo, prstohvat soli, žumanjak, žlica ribane limunove korice; nadjev:2 žlice kokosovog ulja, 250 g tamne čokolade, 2 velika avokada, 85 ml javorovog sirupa, žličica ekstrakta vanilije
Priprema: Umijesite tijesto i stavite u hladnjak na pola sata. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari, pa stavite sa strane. Avokado izdubite te izblendajte. Ulijte javorov sirup i čokoladu te ekstrakt vanilije. Miksajte dok smjesa ne postane jednolika. Kalupe za tart premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto i obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom. Pecite na 175°C oko 10 minuta. Kad se ohlade, ulijte nadjev i hladite dva sata.