To je to što me zanima!

Najlakši način da vam avokado ne posmeđi kada ga razrežete

Avokado ima neugodnu 'naviku' da jako brzo posmeđi nakon što ga razrežete. No postoje načini kako ga što dulje možete održati svježim te na taj način smanjiti količinu hrane koju bacate prije vremena
Vidi originalni članak

Ako trebate upotrijebiti samo polovicu avokada, a ostatak odlučite sačuvati za sutra, često ćete otkriti da je preko noći u hladnjaku postao smeđ te ga više ne možete koristiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Srećom, korisnica TikToka @Mamainthekitchen pokazala je kako avokado što dulje održati svježim i trik ne može biti jednostavniji.

@mamainthekitchen

Prevent your avocados from browning ##avocadohack ##hacks ##kitchenhack ##lifehack ##hack ##foodhack ##cookinghack ##todayyearsold ##foodie

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Njezin video s naslovom 'Spriječite avokado da posmeđi' pregledan je više od 1,4 milijuna puta i mnoge je oduševio svojom jednostavnošću.

Na polovicu avokada koju želi sačuvati nakapala je malu količinu maslinovog ulja, a zatim ga je vrhom prsta utrlja po cijeloj površini. Objasnila je da tim postupkom sprječavate oksidaciju.

NOVI PRISTUP 10 jednostavnih trikova za uspješno kuhanje koji će vas spasiti u ključnim trenucima

Mnogi su joj se zahvalili na triku, a drugi su dodali i vlastite prijedloge pa tako tvrde da sok od limuna ili limete koji se koristi na isti način avokado također može dulje održati svježim, piše Mirror.

Čokoladni tart s avokadom

Sastojci: tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 80 g šećera, žličica praška za pecivo, prstohvat soli, žumanjak, žlica ribane limunove korice; nadjev:2 žlice kokosovog ulja, 250 g tamne čokolade, 2 velika avokada, 85 ml javorovog sirupa, žličica ekstrakta vanilije

Priprema: Umijesite tijesto i stavite u hladnjak na pola sata. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari, pa stavite sa strane. Avokado izdubite te izblendajte. Ulijte javorov sirup i čokoladu te ekstrakt vanilije. Miksajte dok smjesa ne postane jednolika. Kalupe za tart premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto i obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom. Pecite na 175°C oko 10 minuta. Kad se ohlade, ulijte nadjev i hladite dva sata.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nap 26.03.2021.

    Volim avokado

  • _Linolada_ 26.03.2021.

    Avokado je sam po sebi gadan, al sam jednom prilikom napravila namaz od avokada i neke zelenjave i bio je prebrutalno dobar. Bas mi je zao sto se vise ne sjecam tog recepta..😟🥑

  • 26.03.2021.

    Neće posmeđit nikada, jer ga i ne kupujem... 2000. Su bile godine brusnice, od 2010 do 2020 kurkuma, a sada je ovaj avokado... Ja ne znam kako su naši roditelji živjeli bez avokada i kurkume...

Komentiraj...
Vidi sve komentare