Kako bi napravili sladolede raznih oblika, boja i okusa za kalup možete iskorisiti praznu čašu od jogurta ili ako vam je pri ruci bilo kakvu plastičnu ili kartonsku posudicu. Kalupi za kolače stvorit će sladolede koje djeca obožavaju. U čašicu možete izliti vodu, voćni sok, limunadu, hladni čaj, kavu, jogurt, otopljenu čokoladu.. Radite li sladolede za odrasle zbog alkohola će se smjesa teže smrznuti. Najfiniju aromu donijet će zdravo svježe voće poput banana, jagoda, borovnica, trešnji, marelica ili drugog voća i povrća koje možete izmiksati ili u komadićima uroniti u kalup. Čašicu napunite na tri četvrtine do vrha, a zatim ju ‘obucite’ u aluminijsku foliju kako ne bi došlo do curenja. Vrh probodite sa štapićem od sladoleda ili plastičnom žlicom, a smjesu stavite na nekoliko sati u hladnjak dok se potpuno ne smrzne. Zatim ju izvadite, sladoled odvojite mlazom tople vode i uživajte u ledenoj deliciji koja otapa vrući ljetni dan.
Ako su šalice uže na otvoru, sladoled ne može van
Ako upotrebljavate prazne čašice jogurta ili druge plastične šalice dobro pripazite da budu šire na otvoru, a uže na dnu. U protivnom sladoled neće moći izaći van.
U velike sladolede stavite dva štapića
Ako pri pravljenju sladoleda koristite velike posude, dobro je umjesto jednog staviti dva ili više štapića među kojima razmak ne smije biti premali. Sladoled ćete tako lakše lizati i nositi.
Smrznuti jogurt pomiješan s bananama, mangom...
Omiljeni jogurt izmiksajte s voćem poput banana, jagoda, manga i sl. te smjesu ulijte u male posudice. Sve na nekoliko sati stavite u zamrzivač i uživajte u zdravom, voćnom i smrznutom jogurtu.
Voćni sirup za još bolji okus
Osim svježeg ili suhog voća u sladoled još bolje arome možete staviti i voćni sirup. Sladoled se odlično nadopunjuje i s kavom, zelenim čajem, a posebno s likerima i šampanjcem.
Hladna delicija
od višanja
U čašici pomiješajte šećer i jogurt. Komadiće višanja izmiksajte s otopljenom čokoladom i pomiješajte s jogurtom. Stavite u zamrzivač na par sati.
Kupine i nektarine s medom
U plastičnu čašicu dodajte jogurt i meda po želji. U blenderu izmiksajte nektarine i kupine. Voćnu smjesu izlijte u jogurt, lagano promiješajte i nabodite štapić. U zamrzivaču ostavite na 4 sata.