To je to što me zanima!

Najfinija slatka zimnica: Recepti za slatke džemove, ukusne kompote i pekmeze od voća

Staklenke ili boce sa sokom nemojte nikada puniti do vrha. Ostavite uvijek barem dva centimetra praznog prostora pri vrhu. Kod pripreme pekmeza, maremlada ili džemova dovoljno je ostaviti centimetar
Vidi originalni članak

Priprema zimnice odličan je način da sačuvate višak plodova iz svoga vrta, posebno voća, kroz pripremu kompota i džemova. Voće iz kompota i džemova možete pojesti uz doručak ili kao desert, ali i iskoristiti za pripremu kolača i torti te uživati u njemu i u onom dijelu godine kad mu nije sezona. Birajte zdravo i kvalitetno voće. Trule i oštećene dijelove voća obvezno odstranite.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare