Radi se o devet odličnih načina kako neutralizirati neugodan zadah iz usta nakon uživanja u luku. Zato, za blagdane se nemojte ustučavati, uživajte u luku koliko želite
Vidi originalni članak
Svi smo iskusili koliko je nezgodno najesti se luka pa razgovarati s ljudima. Iako, problema nema ako ga svi u društvu jedu, tada ne osjete jedan drugoga baš najbolje jer su u "istom problemu". Postoje načini kako se riješiti lošeg zadaha nakon jedenja luka:
- Peršin je od davnina poznat kao odlično sredstvo za neutraliziranje neugodnih mirisa iz usta. Sve što trebate napraviti je uzeti nekoliko listića i dobro ih sažvakati, tako da peršinovog soka bude po cijeloj usnoj šupljini.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti neugodnog mirisa?
- Menta djeluje kao i peršin, a i konzumira se na jednak način. Osim toga, ova biljka će potaknuti probavu i smiriti želudac, što nije loša opcija nakon blagdanskog prejedanja.
- Rotkvice imaju antibakterijsko djelovanje i od davnina su poznate kao odličan osvježivač daha. A kako su već na blagdanskom stolu, šteta ih je ne grickati.
- Limun će vas spasiti od mirisa luka na prstima, ali i u ustima. To ne znači da trebate protrljati jezik njime (iako bi to bilo vrlo učinkovito), već je dovoljnio napraviti jaču limunadu bez šećera i promućkati je po ustima. U limunadu je dobro naribati i malo korice kako bi učinak bio bolji.
- Kardamon je začin koji djeluje na sličan način kao i rotkvice. Zbog antibakterijskih svojstava odličan je za osvježavanje daha. Nakon obroka stavite par sjemenki u usta i polagano žvačite.
- Zeleni čaj je dobar eliminator lošeg zadaha. Pijuckajte ga s medom i problem bi trebao nestati.
- Senf će neutralizirati miris luka ako u usta stavite jednu žličicu i mučkate oko minute. Ispljunite pa ponovite postupak, ali ovaj put senf progutajte. Na kraju isperite usta vodom.
- Mlijeko je isto poznato kao odličan neutralizator lošeg zadaha nakon jedenja luka. Trebalo bi ga pijuckati tijekom i nakon jela. Punomasno je bolje od onih s manje masnoće.
- Jabuke, bilo svježe ili kao sok, pomažu u osvježavanju daha. Jednostavno nakon jela posegnite za njima, prenosi top10homeremedies.com.