To je to što me zanima!

Najbrži recepti na svijetu gotovi za samo 30 minuta

U nedostatku vremena, ideju za kuhanje obitelji ili gostima pronađite u jelima iz cijelog svijeta koja u pravoj kombinaciji daju i slast i maksimalnu brzinu
Vidi originalni članak

Za samo pola sata svojoj obitelji ili gostima možete pripremiti vrhunsku gozbu, inspiriranu kuhinjama diljem svijeta. Jedan od vrlo zdravih obroka i po sastojcima sličan mediteranskoj kuhinji je tajlandski Pad Thai. Riječ je o rezancima pomiješanim s komadićima piletine, morskih plodova, paprike, kupusa, luka i krastavaca. Izvorno se radi od rižinih rezanaca, koji se mogu kupiti i kod nas, ali mogu se rabiti i obični rezanci. Samo pripazite da se ne prekuhaju. Rižini rezanci (noodles) trebaju se vrlo kratko kuhati jer su specifični po tvrdom okusu. Ovo jelo može sadržavati raznolike kombinacije povrća, a tajlandski "đir" dobit ćete ako ga na kraju pospete ribanim kikirikijem. Svi sastojci se zajedno kuhaju, a pritom je bitno da se neprestano miješaju. Sočnijim će ga učiniti riblji sok ili pileći temeljac, a možete ga začiniti čilijem ili slabijim začinima poput peršina i bosiljka. Bez obzira na to što u njega stavili, jelo je gotovo za najviše pola sata. Izvrsno je za nadolazeće vrućine jer je lagano, a obuhvaća sve vrste potrebnih namirnica. Brzi zalogaj, a opet posve novog okusa daje američki "pobješnjeli" hot dog. Hrenovku omotajte slaninom, a u pecivo dodajte dva komada sira. Sve zapecite desetak minuta na 200°C. Riblje filete možete pripremiti na kanadski način. Prije pečenja ih namočite u salatnom dresingu, prekrijte sirom i ploškom krumpira te zapecite 10-ak minuta.

PAD THAI
Sastojci: 5 šalica sojinih klica, češanj češnjaka, 225 g pilećih prsa, dcl pilećeg temeljca, limeta, 500 g rezanaca, 6 crvenih lukova, 2 utučena jaja, 225 g škampi, biljno ulje, žlica čilija, žlica šećera, 3 žlice ribljeg umaka
Skuhajte rezance. Odvojeno pomiješajte riblji umak, sok limete, šećer, 2 žličice čilija i temeljac. U dubokoj tavi zagrijte ulje i kratko popržite luk. Dodajte škampe i narezana prsa. Miješajte oko pet minuta. Umiješajte jaje pa rezance te 3 šalice klica i luk. Skinite s vatre i začinite čilijem, limetom i korijandrom.

HLADNA SALATA OD BROKULE, MAJONEZE I GROŽĐICA
Sastojci: 10 kriški slanine, šalica majoneze, 2 žlice šećera, pola šalice grožđica, šalica suncokretovih sjemenki, 2 žlice vinskog octa, sjeckani crveni luk, glavica brokule
Na srednje jakoj vatri popržite slaninu dok ne dobije blago smeđu boju. Stavite sa strane. Skuhajte brokulu. Ocijedite vodu. Brokulu pomiješajte sa grožđicama i crvenim lukom. U posebnoj zdjeli izmiješajte šećer, ocat i majonezu. Prelijte preko mješavine brokule. Stavite u hladnjak na dva sata. Prije posluživanja mješavinu pospite suncokretovim sjemenkama i pečenom slaninom. Izmiješajte i poslužite.

RIBLJI FILETI UVALJANI U BOGATU SMJESU S PIVOM
Sastojci: pivo, 2 žlice slatke crvene paprike, šalica brašna, biljno ulje, umućeno jaje, 2 žlice usitnjenog češnjaka, malo papra, 8 fileta ribe po želji
Zagrijte ulje. Ribu posolite i popaprite. Pomiješajte brašno, češnjak, papriku, 2 žličice soli i malo papra. Dodajte jaje. Dobro promiješajte pa dodajte pivo. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. U smjesu uvaljajte filete ribe i pecite jednu po jednu u vrućem ulju. Samo jednom okrenite ribu, a treba poprimiti zlatno smeđu boju. Višak masnoće pokupit će kuhinjski papirnati ručnici.

ODSAD SE SLASNA JELA MOGU KUHATI SAMO POLA SATA

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare