To je to što me zanima!

Najbolji recept za nezaobilazan desert: Ukusna i mirisna pinca

Slatka pinca iziskuje vrijeme i trud, ali je njezin okus vrijedan svakog trenutka pripreme. Pinci poseban okus donosi sok od naranče, rum i korica limuna
Vidi originalni članak

Ovaj tradicionalni kolač nezaobilazan je desert uskršnjeg blagdanskog stola, a za njega će vam trebati vremena i strpljenja. Nemojte se obeshrabriti - okus, miris i prozračnost kojom se može pohvaliti pinca vrijedni su svake minute pripreme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 1 kg brašna - pola glatko, pola oštrog
  • 20 g suhog kvasca
  • 2 vanilin šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml soka od naranče 
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • žličica soli
  • 3 jaja
  • 6 žumanjaka
  • ribana korica limuna
  • malo ruma

Priprema:

Najprije pomiješajte kvasac, malo ugrijano mlijeko, žličicu šećera i žličicu brašna pa ostavite neka se digne. U međuvremenu pomiješajte sve suhe sastojke pa u njih dodajte sve ostale, uključujući kvasac koji se dizao. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga da se diže na toplom mjestu tri do četiri sata.  

SUPER RECEPT Ovaj prefini kolač je gotov za samo 10 minuta - ne peče se

Potom da podijelite na tri dijela i oblikujte pince - nožem na površini svake napravite dva reza u obliku križa. Stavite ih u hladnu pećnicu pa je uključite da se grije na 200 stupnjeva. Pecite pince 20-ak minuta pa ih premažite razmućenim žumanjkom i pospite kristalnim šećerom te vratite u pećnicu na još 20 minuta, na 150 stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 24.03.2024.

    Obozavam sirnice

Komentiraj...
Vidi sve komentare