To je to što me zanima!

Najbolji, ali i najjednostavniji recept za finu puricu s mlincima

Uz ovaj recept će vam purica s mlincima ispasti savršeno svaki put da ćete ju htjeti pripremati i izvan blagdana. Priprema je vrlo jednostavna, jedino puricu trebate peći oko dva sata
Vidi originalni članak

Količina sastojaka dovoljna je za četiri do pet osoba, a za pripremu će vam trebati 120 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

1 purica ili puran (oko 3,5 kg), 460 g luka, mrkve i pola naranče, malo svinjske masti, malo soli, 500 g mlinaca

RECEPT DANA Teleći odresci u viskiju s rižom

Priprema:

Puricu dobro nasolito i namastite dan ranije. Najbolje bi bilo da je stavite u viši lim za pečenje s komadima povrća i podlijete s 500 ml vode. Pecite na 200°C stupnjeva oko jedan sat i nakon toga okrenite. Pecite je dva sata, a zatim 15 minuta prije kraja pečenja temperaturu pećnice pojačajte na 230-240°C stupnjeva kako bi se purica dobro zažarila.

Mlince rastrgajte na manje komade, stavite ih u lonac i prelijte slanom ključalom vodom. Poklopite ih i ostavite stajati nekoliko minuta dok ne omekšaju. Povremeno ih promiješajte i potom ocijedite. Masnoću na kojoj se pekla purica zagrijte, stavite na nju mlince i ostavite da se sve dobro poveže. Dodatno začinite po ukusu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kramp.s 25.12.2023.

    A ako je purica prava domaća, onda su i mlinci ukusniji.

  • 24.12.2023.

    A za 🦆?

  • 24.12.2023.

    Recept za mlince je odličan, tako i ja radim...

Komentiraj...
Vidi sve komentare