Bilo da je riječ o woku ili aluminijskoj tavi, oblaganje jestivim uljem spriječit će ljepljenje hrane prilikom kuhanja. A kako bi tava trajno zadržala sloj ulja koji sprečava ljepljenje hrane, odmah nakon prženja operite je u toploj vodi bez sredstva za pranje posuđa i osušite papirnatim ručnikom. Zagrijte tavu na visokoj temperaturi, zatim ulijte pola decilitra jestivog ulja. Kružnim pokretima okrećite je tako da uljem obložite čitavo dno i unutarnje rubove. Kad se tava ohladi, uklonite višak ulja. Ponovno je zagrijavajte dok se unutrašnjost ne počne “dimiti” pa cijeli postupak ponovite još jedanput.
>>>Željezne tave su najtrajnije te odlično provode i čuvaju toplinu. Izbjegavajte tave s drvenim i plastičnim ručkama jer ih ne možete upotrijebiti za pečenje u pećnici. Wok je idealan za brzu pripremu hrane zbog ovalnog oblika koji ravnomjerno raspoređuje toplinu, a brzim kuhanjem čuva se hranjivost namirnica.
>>>Prilikom čišćenja tava rabite blaga sredstva za pranje posuđa. Abrazivno ribanje metalnom spužvicom ili praškom za čišćenje mogu oštetiti običnu, ali i potpuno uništiti teflonsku tavu. Čim se tava počne “ljuskati”, zamijenite je novom jer sitne čestice metala dospjevaju u hranu te mogu naštetiti zdravlju.