To je to što me zanima!

Muzej u Marseilleu dopušta posjetiteljima da dođu goli

Muzej u Marseilleu otvorio naturističku izložbu 'Naturist Paradises', a posjetitelji ju mogu doći pogledati goli jednu večer mjesečno, ali moraju doći u cipelama
Vidi originalni članak

Aktovi su glavna značajka najnovije izložbe u Muzeju europskih i mediteranskih civilizacija u Marseilleu - i to ne samo na zidovima.

Muzej Mucem omogućuje posjetiteljima da u potpunosti iskuse naturizam gledajući umjetnine goli, pod uvjetom da obuju cipele.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Eric Stefanut, iz francuske naturističke organizacije FFN, rekao je da nema prigovora na bose noge, ali je inzistiranje na obući mjera opreza protiv parketa u muzeju.

"Goli" posjeti izložbi 'Naturistički rajevi' održavaju se u partnerstvu s Francuskom federacijom naturista jednu večer mjesečno, kada je muzej inače zatvoren.

MUZEJ U ŠANGAJU Izložba mačaka, ali za mačke! Dolaze vidjeti božicu i pretke

Izložba sadrži 600 fotografija, filmova, časopisa, slika, skulptura i drugih umjetničkih djela iz naturističkih zajednica te javnih i privatnih zbirki u Francuskoj i Švicarskoj i traje do 9. prosinca.

- Francuska je vodeća svjetska turistička destinacija za naturiste: prisutnost tri mora olakšala je osnivanje zajednica, koje – s iznimkom Švicarske – imaju malo pravih ekvivalenata drugdje u Europi, gdje se naturizam prakticira slobodnije, izvan uspostavljenih zajednica - priopćio je muzej.

DOGMA 23 Zagreb je ovo čekao: Napokon su otvorili galeriju filmova...

Bruno Saurez, voditelj naturističke udruge Marseillea, rekao je posjetiteljima da se pokret pojavio u Švicarskoj i Njemačkoj u 19. stoljeću. Prva naturistička grupa u Francuskoj osnovana je u jugoistočnoj regiji Provanse 1930. prije nego što je krenula širom zemlje, piše Guardian.

MUZEJ ZABORAVLJENIH PRIČA FOTO Svijet vila usred Zagreba

Na ovu izložbu svakako se može doći odjeven u to vrijeme, ali s obzirom da ćete biti jedini, mogli biste se osjećati čudno.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sivonja i Vesna 04.09.2024.

    Imam grupu Francuza koji su prvo bili kod mene,odveo sam ih svugdje sve su probali uzivali ,onda sam ja isao kod njih -kažu mi smo postovali sve kod Vas a kod nas je ovako-poskidali se svi-kod domaćina isto,svi goli doma-svremenom se navikneš-al detalji su bitni,dobar sir,dobro vino-sve nekako na lagano-nesmijem dalje jer će me blokat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare