Ako još niste pripremali jela s ovim sezonskim povrćem, pravo je vrijeme da isprobate recept za jesensku salatu u kojoj muškatna tikva ima glavnu ulogu
Vidi originalni članak
Sastojci:
- Muškatna tikva
- 200 g rukole
- 200 g zrnatog sira
- 50 g oraha
- Maslinovo ulje
- Aceto balsamico
- Šareni papar
- Sol
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.
Priprema:
Upalite pećnicu na 180°C. Muškatnu tikvu ogulite i narežite na kockice i stavite u kalup za pečenje, posolite i dodajte malo maslinova ulja. Zatim stavite u pećnicu i pecite oko 40-tak minuta. Dok tikva ne postane mekana i poprimi zlatnu boju. Kad je tikva pečena ostavite da se ohladi.
Za to vrijeme pripremite „posteljicu“ od rukole i oraha, te pripremite preljev od maslinova ulja, aceta balsamica, soli i papra. Na rukolu i orahe dodajte ohlađene kockice muškatne tikve i zrnati sir te prelijte prethodno pripremljenim preljevom. Jednostavna i bogata salata savršena je jesenska večera!