Muffine s višnjama i komadićima čokolade neće brzo zaboraviti. Maslac od orašastih plodova, zobene pahuljice i jogurt držat će vas duže vrijeme sitima. Ovaj recept namijenjen je za 12 muffina.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
Za 12 muffina:
- 34 g višenamjenskog brašna
- 34 g cjelovitog pšeničnog brašna
- 70 g zobenih pahuljica
- 55 g smeđeg šećera
- 6 g praška za pecivo
- 3 g sode bikarbone
- 2 jaja
- 400 g grčkog jogurta
- 60 g maslaca od badema ili maslaca od kikirikija
- 60 ml ulja repice
- 95 g sušenih višanja
- 60 g nasjeckane gorko-slatke čokolade
- 8 g sjemenki sezama, maka ili lanenih sjemenki
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješajte višenamjensko brašno, integralno brašno, 65 g zobenih pahuljica, smeđi šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli. U drugoj posudi umutite jaja, jogurt, maslac od badema i ulje. Smjesu od jogurta dodajte smjesi od brašna. Promiješajte. Dodajte višnje i čokoladu.
Žlicom dodajte tijesto u papirnate šalice za muffine. U maloj zdjeli promiješajte preostalu zob i sjemenke. Pospite po tijestu. Pecite 15 do 18 minuta ili dok muffini ne porumene. Poslužite toplo, piše Better Homes and Gardens.