Priprema traje manje od pola sata, a trebaju vam višnje, dizano tijesto i kremasti sir.
POGLEDAJTE VIDEO: Recept za cupcakes
Tijesto je identično onome od kojih radite kiflice, no možete koristiti bilo koje gotovo dizano tijesto. Također, ako niste ljubitelj višanja, muffine možete puniti bilo kojim drugim voćem, od jabuka do borovnica, piše omgchocolatedesserts.
Ako ste ljubitelj torte sa sirom i muffina, ovo je idealna kombinacija koja nudi spoj oba sjajna okusa, a praktičan je jer ga možete pripremiti i za goste koji su vas iznenadili svojim dolaskom.
Sastojci:
230 g gotovog dizanog tijesta
140 g kremastog sira
2 žlice običnog šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
3/4 šalice višanja
2 žlice maslaca
2 - 3 žlice smeđeg šećera
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Sastojci su dovoljni za osam muffina, a prije nego što ih pripremite, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Uzmite kalup za muffine i premažite ga masnoćom. U zdjelici pomiješajte sir, običan šećer i vaniliju. Dizano tijesto razvaljajte i izrežite na osam kvadratića.
Malo ih rastegnite prstima te u središte svakog kvadratića žlicom stavite punjenje od sira u središte, a zatim dodajte po žlicu višanja. Skupite kuteve tijesta i čvrsti ih pritisnite te oblikujte rukama u kuglicu. Kuglice složite u kalupe za muffine i lagano premažite otopljenim maslacem te posipajte smeđim šećerom.
Pecite 16 do 20 minuta ili dok vrhovi ne postanu zlatno smeđi, a potom izvadite iz pećnice i ohladite u kalupu. Ovu slasticu možete poslužiti toplu uz kuglicu sladoleda od vanilije, ali je ostaviti da se posve ohladi te samo posuti šećerom u prahu prije posluživanja.