Za punjenje napravite kremu od vrhnja za šlag i vanilije, a nakon što se ispekli muffine samo ih prerežite na pola te napunite. Za dekoraciju ih ukrasite jagodama
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica šećera
- 1/2 šalice ulja
- 1 šalica oštrog brašna
- 1 šalica mljevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Krema od vanilije:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 50 g šećera u prahu
- 1 mahuna vanilije
- Jagode
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.
Priprema:
Upalite pećnicu na 180 °C. Najprije pomiještajte u jednoj posudi sve suhe sastojke, a u drugoj sve mokre sastojke. Lagano miješajući pjenjačom u suhe sastojke dodajte mokre u nekoliko navrata. Kada se sve sjedini, punite kalupiće za muffine (u koje ste prethodno stavili košarice za muffine) do 2/3. Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta. Pustite ih da se ohlade.
Izradite vrhnje za šlag mikserom te mu dodajte šećer u prahu i sjemenke vanilije. Mufffine prerežite na pola. Donju polovicu namažite kremom, poklopite gornjom polovicom na koju također dodajte malo kreme i ukrasite jagodama.
Dobar tek!