Mrkva je namirnica koja se koristi u gotovo svakom jelu, a može se jesti i sirova. Najbolja je kada je svježa i hrskava, a kako bi takva ostala i do nekoliko tjedana, potrebno ju je pravilno pohraniti.
POGLEDAJTE VIDEO:
Možda ćete naići na savjete da ju treba nasjeckati i pohraniti u hermetički zatvorenu posudu s vodom te staviti u hladnjak kako bi trajala duže, ali tako bi mogla sagnjiti.
Prva stvar koju trebate napraviti je odrezati zeleno lišće s mrkve. Naime, zeleno lišće na vrhu mrkve može povući svu vlagu i vodu iz mrkve, kao i isisati hranjive tvari. Škarama ili nožem odrežete listove što bliže vrhu mrkve.
Najbolji način za pohranjivanje mrkve je u hladnjaku, ali sve je u kontroli vlage i temperature. Spremite mrkve u vrećicu s patentnim zatvaračem u ladici hladnjaka namijenjenoj za spremanje voća i povrća. Mrkva će i nakon dva tjedan biti tvrda i slatkog okusa baš kao što je bila i dva tjedna prije, piše Express.