To je to što me zanima!

Mramorni kolač s brusnicama

Pecite kolač 40 minuta i ohladite ga. U zdjelici umutite šećer u prahu, ekstrakt vanilije i žlicu mlijeka te miješajte dok ne dobijete mazivu glazuru. Prelijte kolač glazurom i neka se stvrdne 10-20 minuta
Vidi originalni članak

Ovaj kolač zasitit će četvero ljudi, a na pripremu odvojite oko 50 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 °C. Obložite kalup papirom za pečenje. Papirom obloženi kalup nauljite. U zdjeli pripremite smjesu za biskvit prema uputama. Odvojite 250 ml (1 šalicu) smjese u srednju zdjelu pa dodajte džem od brusnice, boju i šest žlica brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu crvene boje. Preostaloj smjesi dodajte ostalih šest žlica brašna i miješajte dok se ne sjedini. U kalup naizmjenično dodajte žlice crvene i bijele smjese. Nož provucite kroz smjesu za mramorni efekt. Po želji pospite površinu šećerom u prahu. Pecite kolač 40 minuta i ohladite ga. U zdjelici umutite šećer u prahu, ekstrakt vanilije i žlicu mlijeka te miješajte dok ne dobijete mazivu glazuru. Prelijte kolač glazurom i neka se stvrdne 10-20 minuta.

VIDEO: SVAKI DAN JEDAN RECEPT Adventski kalendar kolača, 12. dan: Baka Ana sprema kuglof

Sastojci:

suncokretovo ulje, 450 g kupovne mješavine za biskvit, 1 šalica džema od brusnica, 0,5 žličice crvene jestive boje, 90 g brašna, 1 šalica šećera u prahu, 1 žličica ekstrakta vanilije, 2 žlice mlijeka

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mars7 14.12.2024.

    Odlicno

  • kakdjfojr 14.12.2024.

    ##9:2.

Komentiraj...
Vidi sve komentare