To je to što me zanima!

Modlice za kolačiće možete sami napraviti kod kuće - nije teško

Ukoliko nemate modlice za kolačiće i kekse, ili su vam dosadile one klasične, možete si sami kod kuće napraviti svoje. Dajte mašti na volju i napravite lik svog ljubimca ili nešto slično s čime ćete oduševiti ukućane
Vidi originalni članak

Za preciznost - limena traka

Da biste napravili najpreciznije i najčvršće modlice, kupite limenu traku širine 2.5 cm. Zatim isprintajte ili nacrtajte sliku (u veličini koja vam treba) onoga što želite napraviti kako biste znali koliko će vam materijala trebati. Konac razvucite po rubovima oblika i odrežite ga na duljinu cijelog opsega. Taj konac koristite kao mjeru dok režete limenu traku, piše Realsimple

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izrežite limenu traku na dužinu konca, a zatim ju kliještima oblikujte u željeni oblik. Upotrijebite superljepilo ili pištolj za vruće ljepilo kako biste učvrstili krajeve modlice.

MLJAAC!! Napravite čokoladnu bombu za vruću čokoladu ili toplo mlijeko

Za male i jednostavne kolačiće - limenka

Započnite tako što ćete odrezati vrh i dno limenke. Zatim razrežite limenku od vrha prema dnu kako bi dobili ravan komad lima.

Lim tada razrežite na trakice široke 2.5 cm te od njih napravite modlice, kako je objašnjeno i u prvoj metodi.

Jedini nedostatak ove tehnike je ograničena količina materijala s kojim ćete raspolagati.

BOŽIĆNE DELICIJE Deset super recepata: Pečenja i slastice od kojih rastu zazubice

Kada ste u stisci - aluminijska folija

Modlice od aluminijske folije su najslabije, ali dobro će poslužiti kada se trebate snaći u posljednji trenutak.

Uzmite veći komad folije i počnite ga presavijati tako da na kraju dobijete trakicu širine 2.5 cm. Pazite da foliju presavinete dovoljno puta da trakica na kraju ne bude pretanka. Trakicu zatim oblikujte po želji i krajeve učvrstite superljepilom, a višak odrežite.


POGLEDAJTE FINALE PRVOG HRVATSKOG DIY SHOWA 'PILAJ PO SVOM':

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare