To je to što me zanima!

Mnogima omiljeno zimsko jelo: Suho meso s kiselim kupusom

Iako vjerojatno svaka domaćica ima neki svoj recept za suho meso s kiselim kupusom, mi vam donosimo jedan provjereni koji će vas i ukućane sigurno oduševiti
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 180 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

3 žlice suncokretova ulja, 250 g dimljene šunke, 500 g svinjskih rebrica, 2 crvena luka, 2 jabuke, češanj češnjak, 6 zrna papra, 6 komada borovice, grančica majčine dušice, 2 lista lovora, 600 g kiseloga kupusa (glavice), 3 dl piva, 5 dl pilećeg temeljca, 350 g svinjskih kobasica, sol, svježe mljeveni papar, 12 mladih krumpira

RECEPT DANA Fino za prste polizati: Recept za izvorni talijanski umak bolonjez

Priprema:

Šunku i rebrica narežite na kockice. Luk i češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Zelenim jabukama izvadite koštice i narežite na komadiće. Papar i borovice zgnječite u mužaru. Kupus isperite i ocijedite. Dimljenu kobasicu debelo narežite. U zdjeli zagrijte dvije žlice guščje masti (ili suncokretova ulja) i, okrećući, pržite šunku i svinjetinu 3-4 minute. Izvadite meso i stavite na toplo. U zdjelu dodajte luk i pržite ga 2-3 minute. Dodajte jabuke, češnjak, papar u zrnu, borovicu, majčinu dušicu i lovorove listove. Umiješajte kiseli kupus, u zdjelu vratite šunku i svinjetinu pa ulijte pivo i temeljac. Čvrsto poklopite i ostavite da lagano vrije dva sata na vrlo slaboj vatri. Uspite krumpir pa poklopite i kuhajte na slaboj vatri 50-60 minuta. U tavi zagrijte preostalu guščju mast ili ulje i brzo popržite kobasice, jednom ih okrenuvši, dok ne posmeđe.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare