To je to što me zanima!

Mljeveno meso neće se sušiti ako ga posolite

Premažete li prije pečenja štrucu bjelanjkom, neće popucati, a neugodan miris svježeg mesa možete ukoniti otopinom vode i octa
Vidi originalni članak

Iako nije pokvareno, svježe meso često neugodno miriše. Da biste ga uklonili, meso isperite u otopini vode i octa. Ako ste ga odlučili kuhati tek sutradan, ne perite ga jer se oprano meso, zbog vlage koja odgovara razvoju bakterija, brže kvari. Glede mljevenog mesa, posolite li ga prije spremanja, neće se sušiti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Gatsby 05.12.2008.

    Dakle , meso koje neugodno miriše iliti SMRDI , nije za uporabu! Neka vas ovakvi \"gurmanski\" tekstovi ne zavaravaju da se prikrivanjem tih mirisa stvar može popraviti! Jedite PLAVU ribu, svježu , brzo smrznutu ili konzerviranu. Proteine i bjelančevine koje dobijate uz \" trojance\" iz mesa , koje vam trgovci uvaljuju kao ispravno a to nije , možete nadoknaditi iz puno zdravijih izvora, grah - fažola , orasi, itd. Dobar tek! !

  • Gatsby 05.12.2008.

    Iako nije pokvareno, svježe meso često neugodno miriše ??? Onog trenutka kad životinja bude ubijena počinje proces raspadanja (kao i kod svih drugih leševa) te se taj proces nastavlja i u ljudskom organizmu. Kako ljudski organizam nije predviđen za unošenje mesa i razgradnju istog brojne su posljedice po zdravlje onog tko ga konzumira. Osim toga, životinje pred klanje ispuštaju ogromne količine adrenalina što završava u ljudskom organizmu prilikom konzumacije mrtvog životinjskog tijela. Također, te životinje tijekom uzgoja u obliku hrane dobiju znatne količine hormona za brži rast (od kojih često mišićno tkivo prebrzo raste a kosti pucaju), lijekove kojima ih se štiti od bolesti koje nastaju prilikom ovakvog uzgoja, a i razne oblike pesticida i herbicida kroz biljnu hranu kojom ih tove. Zato se meso naziva smrtonosnim koktelom pesticida, herbicida, hormona, antibiotika i adrenalina. Sve to ide potpuno besplatno uz svaki mesni obrok bez natpisa na ambalaži ili bez posebnih upozorenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare