To je to što me zanima!

Mladi si rade 'dopamin menije', pune stvari u kojima uživaju

Možda je trend na TikToku, ali nije nipošto bezvezan; mladi rade svoje 'jelovnike' sa stvarima koje ih čine sretnima i ispunjenima u svakodnevnom životu
Vidi originalni članak

'Dopaminski jelovnici' postali su tema razgovora na platformi sa stotinama kreatora sadržaja koji dijele popis stvari koje donose radost u njihov svakodnevni život.

Dopamin je hormon dobrog osjećaja povezan s motivacijom i nagradom. Često ga se brka sa serotoninom, drugim neurotransmiterom, povezanim sa srećom i raspoloženjem. Iako su oboje slični, djeluju na različite načine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Payton Sartain objasnila je kako je nedavno otkrila koncept i koristi ga kako bi izbjegla "doomscrolling" na društvenim mrežama.

18 NAMIRNICA ZA SREĆU Nutricionistica Marić Bulat: Evo što jesti za bolje raspoloženje, za bolji san, protiv stresa...

"Doomscrolling" je naziv za prekovremeno listanje društvenih mreža i vijesti koje vas čine tjeskobnim. Pogotovo za ljude koji provode puno vremena pred ekranima, moguće je da se dogodi preopterećenost i manjak motivacije. 

@happyolivestudio loved this dopamine menu journal idea from @Juliana 🫶🏼 I always love a happy list!! #scrapbook #journaling #junkjournal #journalstickers #scrapbooking #journal ♬ EP 157 note to self by payton sartain podcast - Payton Sartain

Na TikToku ljudi su se uključili stvarajući vlastite jelovnike ispunjene aktivnostima i zadacima u kojima uživaju. To može biti bilo što, od razgovora s prijateljem ili članom obitelji, čišćenja kuhinje, ispijanja kave ili jednostavnog 10-minutnog odmora od dana.

SRETNA ROBA 'Dopamin' odijevanje: Raznim lijepim bojama protiv sivila

Poznati kao "Dopamenus", prvi put su se pojavili na YouTube kanalu How to ADHD 2020., a Jessica McCabe demonstrirala je kako ih napraviti.

Od tada su se pojavljivali u popularnim američkim talk show emisijama, uključujući The Kelly Clarkson Show i Good Morning America, piše Indy100.

TIKTOK TREND Nakon što mu je TikTok postao viralan, rekao da će iskoristiti zaradu za promjenu spola

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare