Ovaj se krumpir lako kuha, bogat je hranjivim sastojcima, a također vam daje dovoljno prostora za eksperimentiranje s više povrća i začina. Možete ga pripremiti za brzi međuobrok ili prilog za večeru.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
250 grama mladog, manjeg krumpira
1 žlica ili više maslaca
Nekoliko grančica svježeg ružmarina
Po ukusu sol
1 žlica zgnječenog crnog papra
1 žlica maslinovog ulja
Svježe nasjeckani peršin
Iscijediti sok od limuna
1/4 šalice narezane paprike
Krumpir narežite na polovice. Uvaljajte ga u maslac, sol, papar i nekoliko listova ružmarina. Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje, čili i malo morske soli, a zatim ubacite krumpir. Povremeno ih preokrenite i pustite da se peče dok ne postanu hrskavi. Zatim dodajte preostale listove ružmarina i malo promiješajte. Prebacite krumpir u drugu posudu. U istu tavu dodajte papriku i pospite malo soli i papra. Kada je gotova, stavite ju sa strane.
Uzmite ražnjiće i na svaki posložite krumpir pa papriku. Pri kraju iscijedite sok od limuna i ukrasite peršinom.
Umak od mente
Sastojci
1 šalica skute
Nekoliko listova mente
5 do 6 češnja češnjaka
Po ukusu sol i papar
2 žlice meda
Ogulite češnjak i pecite ga na tavi. Za to vrijeme umutite skutu dok ne postane glatke konzistencije. U skutu dodajte med, sol i papar i dobro promiješajte. Bacite malo metvice i iscijedite pečeni češnjak u skutu. Dobro promiješajte i držite u hladnjaku.