To je to što me zanima!

Mladi krumpir s ružmarinom i umakom od mente - prefino!

Krumpir je najsvestranije povrće, možete ga pržiti, peći, kuhati, a uvijek će imati odličan okus. U ovom receptu šef Amrita Raichand mladom krumpiru dodaje vrlo aromatičan okus bilja i umak od mente
Vidi originalni članak

Ovaj se krumpir lako kuha, bogat je hranjivim sastojcima, a također vam daje dovoljno prostora za eksperimentiranje s više povrća i začina. Možete ga pripremiti za brzi međuobrok ili prilog za večeru. 

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

250 grama mladog, manjeg krumpira
1 žlica ili više maslaca
Nekoliko grančica svježeg ružmarina
Po ukusu sol
1 žlica zgnječenog crnog papra
1 žlica maslinovog ulja
Svježe nasjeckani peršin 
Iscijediti sok od limuna
1/4 šalice narezane paprike

Krumpir narežite na polovice. Uvaljajte ga u maslac, sol, papar i nekoliko listova ružmarina. Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje, čili i malo morske soli, a zatim ubacite krumpir. Povremeno ih preokrenite i pustite da se peče dok ne postanu hrskavi. Zatim dodajte preostale listove ružmarina i malo promiješajte. Prebacite krumpir u drugu posudu. U istu tavu dodajte papriku i pospite malo soli i papra. Kada je gotova, stavite ju sa strane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chef Amrita Raichand (@amritaraichand)

Uzmite ražnjiće i na svaki posložite krumpir pa papriku. Pri kraju iscijedite sok od limuna i ukrasite peršinom.

JEDNOSTAVAN RECEPT Lagana večera: Makaroni sa špinatom, piletinom i sirom

Umak od mente

Sastojci

1 šalica skute
Nekoliko listova mente
5 do 6 češnja češnjaka
Po ukusu sol i papar
2 žlice meda

Ogulite češnjak i pecite ga na tavi. Za to vrijeme umutite skutu dok ne postane glatke konzistencije. U skutu dodajte med, sol i papar i dobro promiješajte. Bacite malo metvice i iscijedite pečeni češnjak u skutu. Dobro promiješajte i držite u hladnjaku.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 16.05.2021.

    ma super

Komentiraj...
Vidi sve komentare