U beskrajnom izboru božićnih ukrasa mogu se pronaći komadi svih oblika i materijala, a ako želite baš posebne, izradite ih sami kod kuće. Citrusne šnite vrlo su efektan ukras, a nije ih komplicirano pripremiti. Narežite naranču, limun, limetu ili grejp na šnite debljine do pet milimetara, kako bi se lakše osušile i bile prozirniji ukras.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako savršeno ukrasiti božićno drvce?
Kombinirajte agrume kako biste dobili ukrase različitih nijansi i veličina, a možete ih prije sušenja poprskati mješavinom vode i jestive boje, koja će se lijepo razliti po njima i dodati im jarku boju.
Narezane i pripremljene šnite osušite papirnatim ručnikom kako biste uklonili dio vlage, a zatim ih poslažite u lim za pečenje koji ste obložili aluminijskom folijom. Pecite ih oko tri sata na 100 stupnjeva, uz povremeno okretanje kako bi ostale što ravnije.
Ove eko-ukrase možete pripremiti i na nešto sporiji način, tako da šnite poslažete na radijator ili peć na nekoliko dana, također uz povremeno okretanje. Kad se osuše, probušite rupicu i provucite vrpcu kojom ćete ih objesiti na božićnu jelu.