Sastojci:
Za podlogu:
- 130 grama integralnih keksa - izmrvljenih
- 3 velike žlice rastopljenog maslaca
- 2 velike žlice šećera
Za 4 vrste punjenja:
- 400 grama kondenziranog mlijeka
- 3 jaja
- 1/4 žličice soli
- 3 velike žlice soka od limuna
- 2 velike žlice nasjeckanih jagoda
- 2 velike žlice Nutelle
- 3 velike žlice minijaturnih sljezovih kolačića
Za čokoladnu glazuru:
- 4,7 dcl otopljene crne čokolade
- 4,7 dcl otopljenog maslaca
Postupak:
U 12 košarica za muffine rasporedite mješavinu za podlogu koja će i dalje biti mrvičasta. Utisnite svaki malo žlicom kao što je pokazano u videu. Krenite s pripremom krema. U posudu stavite kondenzirano mlijeko, jaja, sol i sve to dobro promiješajte.
Podijelite tu smjesu u četiri jednake zdjelice. U prvu stavite sok od limuna, u drugu nasjeckane jagode, u treću sljezove kolačiće, a u četvrtu Nutellu.
Svakom smjesom napunite po tri kalupa za muffine u koje ste prethodno stavili podlogu. Pecite 15 minuta na 175 stupnjeva. Ostavite da se ohlade pa uklonite košarice za muffine s njih.
Svaku pitu stavite na drveni štapić pa premažite glazurom od topljene čokolade i maslaca.
Poslažite pite na protvan na koji ste stavili masni papir pa sve ostavite u dubokom zamrzavanju šest sati.
Dobar tek!
Pogledajte u videu kako to napraviti: