To je to što me zanima!

Minestrone juha s grahom, blitvom, crnim vinom i slaninom

Vrlo je jednostavna za napraviti. Začinite je po ukusu, a zatim dodajte većinu listova bosiljka i malo maslinova ulja. Dobro promiješajte i poslužite s naribanim parmezanom
Vidi originalni članak

Broj osoba: 6

Priprema: 45 minuta

Sastojci:

4 kriške slanine, 2 crvena luka, 2 češnja češnjaka, 2 mrkve, 2 štapića celera, korijen komorača, svježi bosiljak, maslinovo ulje, 125 ml crnog vina, 2 tikvice, 300 g kupusa ili blitve, 800 g konzervirane rajčice, 400 g graha, 800 ml pilećeg ili povrtnog temeljca, 75 g suhe tjestenine, ekstra djevičansko maslinovo ulje, parmezan

Postupak:

Narežite slaninu, ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak, a zatim nasjeckajte mrkvu, celer i komorač. Natrgajte listove bosiljka, a stabljike sitno nasjeckajte.

Zagrijte malo ulja u tavi na srednje laganoj vatri, umiješajte nasjeckane sastojke i lagano ih pirjajte od 15 do 20 minuta ili dok sve ne omekša. Prepolovite i narežite tikvice uzdužno. Uklonite jezgru kupusa i tvrdu sredinu lista, operite ih i sitno narežite. Dodajte vino omekšanom povrću i pustite da zavrije.

RECEPT DANA Pečeni krumpiri s cimetom će vas iznenaditi svojim okusom

Dodajte konzervirane rajčice i tikvice. Pričekajte do vrenja, a zatim pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Pomiješajte kupus, grah i temeljac u zasebnom loncu.

Prokuhajte, a zatim dodajte unutra tjesteninu. Začinite po ukusu, a zatim dodajte većinu listova bosiljka i malo maslinova ulja. Dobro promiješajte i poslužite s naribanim parmezanom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare