To je to što me zanima!

Mikrovalna je idealna za juhe, rižu i kokice, a najgora za kruh

Mikrovalne pećnice spas su za današnji užurbani život. No nije svaka hrana dobra za korištenje u mikrovalnoj. Sendviči i hamburgeri se ne preporučuju grijati u mikrovalnoj kao ni kupusnjače
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

1. Alternativa tjestenini - povrtni špageti koje možete napraviti od tikvice 

Umjesto da potrošite više od 30 minuta radeći špagete od tikvica u pećnici, možete ih ispeći u mikrovalnoj i postići iste rezultate. 

Dovoljno je probušiti nekoliko rupa u tikvici i peći je u mikrovalnoj dok ne omekša - oko pet do 10 minuta. Nakon što tikvica omekša, razdijelite ju i s vilicom 'izrežite' alternativne špagete, piše Insider.

POGLEDAJTE VIDEO: Tajne najzdravijih namirnica: Špinat kuhajte samo jednu minutu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Ljepljiva riža

Ako se bojite da ćete na štednjaku prekuhati rižu onda ju probajte skuhati u mikrovalnoj. No kod pripreme riže bitan je pravi omjer tekućine i riže - a ne uređaj koji koristite. Na svaku šalicu riže idu dvije šalice vode. Možete dodati i žličicu maslaca ili ulja i malo soli.

3. Juhe i gulaši se mogu lako podgrijati

Kad je riječ o juhama, najbolje ih je staviti u mikrovalnu.

Budući da je gulaš često gust teško ga je zagrijati u loncu na štednjaku, a da ga ne pregrijete. Stoga je najbolje odrediti koliko ćete pojesti, staviti u zdjelu i ugrijati u mikrovalnoj.

4. Zobena kaša 

Kad nemate vremena i trebate doručak, mikrovalna pećnica je za zobene pahuljice spas. Skuhat će se vrlo brzo, a sve što trebate dodati u nju je vaše omiljeno voće ili sjemenke.

5. Kokice 

Kokice i mikrovalna pećnica su sjajan par. Možete krenuti s klasičnim kokicama ili možete biti kreativniji pa napraviti karamel verziju ili kokice s dimljenom paprikom ili parmezanom. 

7. Nachosi

Također, mikrovalna je odlična i za pripremu nachosa koji mogu biti gotovi u sekundi. Sve što trebate je dodati naribani sir na tanjur, a zatim, ako želite, dodajte još preljeva.

8. Brza priprema pečenog krumpira

Priprema pečenog krumpira u pećnici može trajati oko sat vremena, ali stvaranje sličnog rezultata u mikrovalnoj trajat će oko 12 minuta.

Ne zaboravite s vilicom probušiti nekoliko rupa u krumpiru, jer ćete u protivnom, napraviti nered u mikrovalnoj.

9. Ništa što uključuje kruh ne bi trebalo ići u mikrovalnu

Hrana poput hamburgera i sendviča ne bi trebala ići u mikrovalnu jer će ona vrlo brzo izvući vlagu iz peciva i kruha pa ćete dobiti ustajali okus. 

10. Nikako smrznuto meso odmrzavati u mikrovalnoj 

Pokušavajući smanjiti vrijeme odmrzavanja, vi zapravo započinjete proces kuhanja pomoću topline iz svoje mikrovalne.

U idealnom slučaju, zamrznuto meso preko noći odmrznite u hladnjaku kako biste zajamčili najbolje rezultate.

11. Proteini mogu postati gumeni i osušiti se u mikrovalnoj

Proteini su još jedan loš izbor za mikrovalnu pećnicu. Ako proteine ​poput piletine i odrezaka držite predugo u mikrovalnoj iz njih će se izvući vlaga. Ovo može učiniti meso gumenim i tvrdim.

12. Plodovi mora 

Također biste trebali izbjegavati stavljanje morskih plodova u mikrovalnu.

S obzirom na to da s morskim plodovima treba postupati pažljivo, možda biste trebali pokušati pripremiti ga na neki 'nježniji', poput kuhanja na pari, kratkog pirjanja ili roštilja.

13. Zelenilo

Ne stavljajte kelj ili bilo koje drugo zeleno povrće u mikrovalnu.

Konkretno, neki su prilikom zagrijavanja zelenog povrća poput kelja, vidjeli iskre. Točan uzrok iskre nije jasan, ali to je vjerojatno povezano sa sadržajem vlage u povrću.

14. Zagrijavanje umaka napravit će nered u vašoj mikrovalnoj

Ako ste ikada zagrijali umak u mikrovalnoj onda znate da vas očekuje 'erupcija'. Umak je bolje zagrijati na štednjaku ili u pećnici.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare