To je to što me zanima!

Micelarna voda nije dobra za tjeme i neće vam osvježiti kosu

Vodica za skidanje šminke nije dobra zamjena za šampon za suho pranje. Osim što neće očistiti tjeme ni prikriti masnoću, trebala bi se isprati s kože
Vidi originalni članak

U moru trendova na društvenim mrežama, među najkreativnijim korisnicima su oni koji isprobavaju razne recepte te "sam svoj majstor" trikove i projekte, no ni ljubitelji beauty svijeta nisu daleko. Sve je popularnije koristiti jedan proizvod na više načina i potrošiti manje novca, a pronalazak alternativa za suhi šampon preokupacija je mnogih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Suhi šamponi nisu preporučljivi jer mogu biti štetni za zdravlje, pa su alternative uvijek dobrodošle. Osim iz zdravstvenih razloga, mnogi ih ne vole jer isušuju tjeme i matiraju kosu, pa se često u kosi može uočiti ako ga niste dovoljno spretno stavili i tako gubi smisao. Jedna od alternativa koje nisu štetne je kukuruzni škrob, koji također na sebe veže masti, pa ća vam kosu brzo i lako osvježiti. Možete ga nanijeti kabuki četkicom i tako lako ukloniti višak praha. No ako niste ljubitelj praškastih rješenja, hit na TikToku je osvježavanje masne kose micelarnom vodom za čišćenje lica. Iako nisu svi oduševljeni ovom metodom, neki tvrde da pomaže.

Procedura je sljedeća: vaticu natopite micelarnom vodom koja nije na bazi ulja i zatim lagano potapkajte te istrljajte razdjeljak i dijelove kose koje želite osvježiti. Razdijelite kosu prstima na nekoliko mjesta i ponovite postupak po potrebi. Pričekajte nekoliko minuta da micelarna vodica "odradi svoje" pa sušilom za kosu osušite korijen kose i prstima joj vratite volumen.

Ovaj trik u teoriji ima smisla, kaže doktor Azadeh Shirazi, dermatolog iz La Jolla Dermatologyja iz San Diega:

BITNA JE PRIPREMA Postojana frizura: 7 top savjeta za kosu tijekom vlažnih dana

- Micelarna voda sastavljena je od molekula koje imaju hidrofilnu (privlače vodu) glavu i hidrofobni (koji privlači ulje) rep, pa će hidrofobna strana vezati ulje, prljavštinu i druge naslage na sebe - izjavio je za SELF.

No, kako je dodao, micelarnu vodu treba isprati s kože pa ovo i nije najbolja metoda.

Kad pronađete idealnu opciju osvježavanja kose, pomoći će vam i frizure koje se neće “pomaknuti” cijeli dan i dobro će sakriti masniju kosu. To su frizure poput repa ili punđe, koje izgledaju elegantno ako se dobro naprave i na dane kad vam kosa ne blista. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare