To je to što me zanima!

Meni za dane na otvorenom - idemo svi na gurmanski piknik

Sendviči, peciva, salate i pečenja idealni su za gurmanske piknike, a košaru pakirajte tako da na dno stavite stvari koje ćete posljednje trebati, a na vrh hranu
Vidi originalni članak

Popis za savršeni piknik obvezno sadrži sočne sendviče, ukusna peciva i bogate, ali i osvježavajuće salate, deserte te hladna pića. 

No kako bi piknik prošao u najboljemu mogućem redu, na vrijeme se pobrinite za hranu. Kiflice, peciva, pogačice, pite ili muffine pripremite ranije te ih držite dobro zatvorene. Ako ste pekli hamburgere ili meso te pravili salate s preljevom, obvezno ih čuvajte u hladnjaku. Delicije koje su sklone brzom kvarenju držite na dnu prijenosnog hladnjaka. Hranu koju ste izvadili iz hladnjaka poželjno je, ako je ne pojedete, baciti nakon što ste je držali dva sata na otvorenom, a ako je jako vruće, i nakon sat vremena.

Više slasnih recepata idealnih za piknike potražite u subotu u novom broju gastro tjednika Skuhatćute!

Sendvič s tunjevinom i salatom nicoise

Sastojci: 3 žlice maslinova ulja, 2 žlice bijeloga vinskog octa, žlica senfa, 2 konzerve tunjevine, 1/4 krastavca, 1/2 luka, seljački kruh, 3 žlice namaza od maslina i kapara, šalica bosiljka, 2 kuhana jaja

Priprema: Izmiješajte ulje, ocat i senf pa začinite solju i paprom. Dvije žlice preljeva izmiješajte s tunjevinom. Preostalom preljevu dodajte krastavce i luk. Prerežite kruh horizontalno. Donji dio premažite namazom. Na to stavite bosiljak, jaja te začinite. Stavite tunjevinu, smjesu s krastavcima i preklopite gornjom polovicom kruha.

Bogata piknik krumpir-salata

Sastojci: 1,3 kg crvenih krumpira, po 3/4 šalice luka, crvene paprike i celera, 1/2 šalice kiselih krastavaca, 3 kuhana jaja, 2 žlice soka od krastavaca, žlica jabučnog octa, 3/4 šalice majoneze

Priprema: Stavite krumpire u lonac s hladnom slanom vodom pa zakuhajte. Kuhajte ih oko 40 minuta. U zdjeli izmiješajte nasjeckani luk, papriku, celer, krastavce i kuhana jaja. Narežite krumpire dok su još topli, stavite u zdjelu te polijte sokom od krastavaca i octom. Umiješajte majonezu i začinite.

Mediteranska salata

Sastojci: 4 šalice kuhane tjestenine, šalica minirajčica, mrkva, 8-10 šparoga, po 1/2 šalice maslina i kapara, šalica fete, 1/2 šalice sušenih rajčica, šalica listova špinata, 2 žlice papra, 1,5 šalica pesta, 1/2 šalice pinjola, sol

Priprema: Izmiješajte pesto s tjesteninom dok ne bude dobro prekrivena njime. Posolite je i popaprite prema ukusu. Prepolovite minirajčice, blanširajte mrkvu i narežite je na kockice, blanširajte šparoge i špinat te ih narežite na komade, a nasjeckajte i masline. Dodajte u zdjelu s tjesteninom narezano povrće i sir fetu pa sve dobro izmiješajte.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mazaluna 31.05.2012.

    krasno, ukusno i SKUPO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare