Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ljekoviti maslačak: Čisti jetru, snižava šećer, poboljšava vid ...
Sastojci:
- 40 g svježeg kvasca
- 500 g brašna
- 80 g maslaca
- 60 g šećera
- 2 žumanjka
- sol
- 2 dl mlijeka
Nadjev:
- naranča
- 80 g šećera
- vanilin šećer
- prstohvat cimeta
- žlica džema od naranče
- 150 g čokolade
- šećer u prahu
Priprema:
Zamrznite cijelu prokuhanu i ohlađenu naranču s korom. U prosijano brašno razmrvite maslac, dodajte šećer, žumanjke i kvas. Umijesite glatko tijesto i ostavite na toplome dok mu se volumen ne udvostruči. Otopite kocke čokolade i pomiješajte s naribanom narančom, vanilijom, džemom, cimetom i šećerom.
Tijesto premijesite i razvaljajte na pola centimetara debljine, premažite nadjevom i savijte u usku savijaču promjera 3 cm. Izrežite na ploške širine 2 cm i položite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite na 200°C, oko 30 minuta. Kad se malo ohlade pospite šećerom u prahu.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Začini u vrtu: Kako ih posaditi, održavati i koristiti u jelima...
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco: