To je to što me zanima!

Mekane buhtle kakve još niste jeli: Sa narančom i čokoladom

Odlično idu uz toplo čokoladno mlijeko ili kavu. Ove aromatične buhtle savršen su desert nakon ručka, ali dobar su izbor i za laganu večeru ili slatki, fini doručak
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ljekoviti maslačak: Čisti jetru, snižava šećer, poboljšava vid ...

Sastojci:

  • 40 g svježeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 80 g maslaca
  • 60 g šećera
  • 2 žumanjka
  • sol
  • 2 dl mlijeka

Nadjev:

  • naranča
  • 80 g šećera
  • vanilin šećer
  • prstohvat cimeta
  • žlica džema od naranče
  • 150 g čokolade
  • šećer u prahu

Priprema:

Zamrznite cijelu prokuhanu i ohlađenu naranču s korom. U prosijano brašno razmrvite maslac, dodajte šećer, žumanjke i kvas. Umijesite glatko tijesto i ostavite na toplome dok mu se volumen ne udvostruči. Otopite kocke čokolade i pomiješajte s naribanom narančom, vanilijom, džemom, cimetom i šećerom.

OKUSI STARIH VREMENA 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

Tijesto premijesite i razvaljajte na pola centimetara debljine, premažite nadjevom i savijte u usku savijaču promjera 3 cm. Izrežite na ploške širine 2 cm i položite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite na 200°C, oko 30 minuta. Kad se malo ohlade pospite šećerom u prahu.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Začini u vrtu: Kako ih posaditi, održavati i koristiti u jelima...

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare