To je to što me zanima!

Evo zašto medvjeđi luk trebate uvesti u svakodnevnu prehranu

Medvjeđi luk je dobio ime jer predstavlja proljetnu deliciju medvjedima, ne samo ljudima. Medvjedi ga rado jedu u proljeće čisteći organizam i pripremajući ga za obilnu hranu tijekom godine
Vidi originalni članak

Kao i češnjak, medvjeđi luk (divlji luk, šumski luk ili srijemuš) bogat je alicinom. Sušenjem listova nestaju ljekovita svojstva, pa medvjeđi luk treba upotrebljavati samo u svježem stanju, u obliku tinktura od listova ili lukovica, svježeg soka i drugih preparata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vrlo je koristan u ovo vrijeme jer, osim što pomaže čišćenju organizma, medvjeđi luk jača organizam i ima antivirusno i antibiotsko djelovanje, pa je dobra zaštita organizma u slučaju pada imuniteta, što se zna dogoditi početkom proljeća, kaže fitoaromaterapeutkinja Maja Žalac.

- Može se dodati varivima ili pestu kojim ćete začiniti tjesteninu ili meso - kaže.

Naravno, možete ga nasjeckati i na salatu te od njega napraviti hladnu juhu.

Dobio je takvo ime jer predstavlja proljetnu deliciju medvjedima, ne samo ljudima. Medvjedi ga rado jedu u proljeće čisteći organizam i pripremajući ga za obilnu hranu tijekom godine.

RECEPT Sezona je medvjeđeg luka, napravite ovaj odličan namaz

Prije uporabe, primjerice, tinkture medvjeđeg luka, koja je dobra za snižavanje tlaka, dobro je porazgovarati s liječnikom ili ljekarnikom o prilagodbi doze.

Ako niste poznavatelj, medvjeđi luk nemojte brati sami nego ga radije nabavite na tržnici kod već provjerenih trgovaca. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • fui24h 05.04.2024.

    Svake godine se ljudi otruju jer ima biljka dvojnik

Komentiraj...
Vidi sve komentare