To je to što me zanima!

Medvjeđe šapice - preukusni blagdanski kolači kakve su pripremale i naše prabake

Ovi starinski kolači se rade s masti, ukusni su i podsjećaju na Božiće koje smo proveli s bakama. Nisu teški za napraviti, a bit će ukusna različitost na vašem stolu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • limeni kalupi za kolačiće (u obliku medvjeđih šapa)
  • 3 šalice brašna
  • 1/4 vrećice praška za pecivo
  • 1 šalica šećera
  • 2 šalice mljevenih oraha
  • 1 šalica svinjske masti
  • 1 jaje
  • 1-2 žlice meda
  • vanilija
  • šećer u prahu

BLAGDANSKE SLASTICE 29 najboljih slatkih recepata: Od sitnih kolača i medenjaka do linzera, kuglofa, orahnjače...

Priprema:

Kod pripreme ovih kolačića potrebno je uzeti šalicu iz koje se na primjer pije kakao ili bijela kava.

Brašno pomiješajte s mljevenim orasima, praškom za pecivo i šećerom. U sredini smjese treba napraviti udubljenje u koje se stavlja jaje, med, razmekšana mast i vanilin šećer. Umijesite sve sastojke zajedno te ih ostavite jedno pola sata u hladnjaku da odstoje.

Namažite limene kalupe svinjskom masti, pospite brašnom i napunite tijestom, ali ne do vrha, pa lagano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izraženiji. 

Pecite na temperaturi od 220°C oko 20 minuta, dok ne porumene. Vadite ih vruće iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 04.06.2023.

    Ne volim takve kolače to nikad ne radim,a i djeca ih ne vole.

  • jasminaaaa 21.12.2021.

    Ja ih radim s margarinom umjesto svinjske masti jer mi ju djeca niti ja ne vole

  • nap 21.12.2021.

    Odlicni 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare