To je to što me zanima!

Mediteranski štih: Za brudet od hobotnice treba imati strpljenja

Hobotnicu prije kuhanja treba zamrznuti, a prije samog kuhanja ju je potrebno istući batom i odmah narezati na komadiće. Donosimo recept za fini brudet kojim ćete oduševiti goste
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1,5 kg hobotnice
  • 3 glavice luka
  • vezica peršina
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 velike rajčice ili 1 konzerva pelata
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 3 dl crnog vina
  • 2 lovorova lista
  • 10 ukiseljenih lučica  

Priprema: 

  1. Hobotnicu očistite, natucite je te, prema želji, skuhajte unaprijed, ali možete je i odmah narezati na komadiće i pripremati.
  2. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte i stavite ih pržiti u veliku posudu na lagano zagrijano ulje.
  3. Kad luk postane staklast, dodajte hobotnicu i pirjate je miješajući nekoliko minuta. 
  4. Dodajte rajčice očišćene od sjemenki i narezane na kockice ili konzervu pelata.
  5. Prelijte vodom da se prekrije sadržaj u loncu, dodajte vino, lovor te lagano posolite i popaprite.
  6. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok hobotnica omekša. Na kraju dodajte lučice.    
  7. Gotov brudet poslužite topao uz kuhanu tjesteninu ili palentu, prije posluživanja posipajte nasjeckanim peršinom i pokapajte finim ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

SLATKO I SLANO Večera za čistu peticu: Patka u aromatičnom umaku od naranče

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 06.09.2021.

    Zamjenio bih hobotnicu možda sa veprom ili srnetinom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare