To je to što me zanima!

'Mazim se s ljudima za novac, mnogi danas žude za intimom'

Australka je otkrila kako ju je traumatičan događaj u njezinu životu doveo do toga da se počne profesionalno baviti maženjem, odnosno terapijom maženjem za koju je prošla obuku
Vidi originalni članak

Missy Robinson iz Queenslanda bila je sretna tinejdžerica sa snovima o pridruživanju australskoj vojsci. No njezin se život tragično preokrenuo kada je s 19 godina doživjela traumatičan seksualni napad.

Godine 2008., u dobi od 28 godina, dijagnosticirana joj je kompleksna mentalna bolest koja je označila početak više od dva desetljeća borbe s bipolarnim afektivnim poremećajem, složenim PTSP-om i psihozom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sada 45-godišnjakinja, pod utjecajem lijekova počela se debljati i došla do čak 120 kilograma. Tad je odlučila da je vrijeme za promjenu.

- Bilo je to iznimno teško i nipošto linearan proces, ali kroz dosljednost i posvećenost sebi, transformirala sam svoj život. Izgubila sam pola svoje težine, pala sam na 60 kg - pohvalila se Missy.

Terapiju maženjem vidjela je u seriji

Missy je gledala epizodu serije "Milijarde" televizije Sky, u kojoj glumi Damian Lewis, kad je vidjela terapeuta za maženje na djelu. Odmah je guglala je li terapija maženjem stvarna i pronašla organizaciju koja nudi obuku i odmah se prijavila.

Sada nudi ovu jedinstvenu terapiju, pružajući neseksualni ljudski dodir za 200 dolara (179 eura) po satu.

- Kod maženja nije samo osjećaj topline i ugode. Radi se o potrebi za fizičkim dodirom u sigurnom, brižnom i pouzdanom okruženju. Kao terapeut za maženje, pomažem ljudima koji doživljavaju nedostatak neseksualne intimnosti - kaže Missy.

DOBRO I ZA ZDRAVLJE Znanost objasnila zašto nekim ljudima maženje tako jako paše

Sve je po dogovoru

- Svaka sesija počinje uvodom o tome kako terapija maženjem funkcionira, nakon čega slijedi rasprava o pristanku i granicama gdje klijent i ja utvrđujemo i dogovaramo vrste dodira koji su prihvatljivi. Zatim utvrđujemo koje bi položaje željeli odabrati - to može varirati od držanja za ruke do grljenja ili međusobnog grljenja - dodaje.

Missy kombinira maženje s vježbama disanja, meditacijom i različitim tehnikama kako bi pomogla klijentu da se opusti i oslobodi svoje emocije, piše Mirror.

Što čini nedostatak ljudskog dodira?

- Nedostatak dodira može dovesti do otuđenja od drugih i nas samih, a može se vidjeti da se manifestira u ponašanju kao što su dosada s domom i poslom, agresija, narušeno mentalno zdravlje, seksualna disfunkcija, nezadovoljavajući odnosi i općenito smanjena kvaliteta života - objasnila je Missy.

PLETENI SIN Sin tinejdžer se nije želio grliti s mamom pa je isplela njegovu repliku u prirodnoj veličini

Zapravo, prejedanje, samodestruktivne navike (pušenje, grickanje noktiju, čupanje kose itd.), kao i kompulzivno seksualno ponašanje povezuju se s onim ljudima koji nemaju ljudski kontakt.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • đovanoti 28.08.2024.

    baš lijepo i plemenito u današnje otuđeno doba

  • netkotkozna 27.08.2024.

    Tome inače ako se računa po satu služi medicinska masaža, ovo bi bilo nešto posve drugo

  • youtubee 27.08.2024.

    bude ti se sad dosta kandidata sa portala javilo :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare