To je to što me zanima!

Maska za lice od 2 sastojka je odlična za pomlađivanje kože

Ovu popularnu jednostavnu masku za lice mnoge dame opisuju kao 'prirodni botoks' tvrdeći da pomaže protiv starenja, smanjuje crvenilo i djeluje protuupalno
Vidi originalni članak

Žene na društvenim mrežama tvrde da ova maska za lice djeluje kao kućni 'botoks', a najbolji dio je to što vam trebaju samo dva jednostavna sastojka za njezinu izradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je 'kućni botoks'. Trebaju vam samo sjemenke lana i voda - kaže djevojka Victoria Benitez na društvenim mrežama, naglašavajući 'beskonačne' dobrobiti lana dok nanosi masku na kožu i kosu.

SJAJNO ČELO Njega masne kože - umirite je kremama i posebnim maskama

Objašnjava da kada ovu masku nanesete na kožu, masne kiseline će vam dati sjaj, a djelovat će i protuupalno, pa će smanjiti svako crvenilo ili upalu.

- Pomaže i u proizvodnji kolagena i ima svojstva protiv starenja, zahvaljujući antioksidansima - dodaje Victoria.

Ipak, Victoria navodi da ona nije dermatologinja i da je svačija koža različita.

@victoria__benitez Flaxseed time is my favorite 😩 #flaxseed #flaxseedmask #skin #face #skincare ♬ original sound - victoria__benitez

Dok mnoge žene isprobavaju masku, dermatolozi iznose podijeljena mišljenja oko učinkovitosti navodnog 'botoksa'.

- Maske za lice od lanenih sjemenki dobre su za kožu jer su vrlo bogate vlaknima. Vlakna lanenog sjemena mogu pomoći u održavanju zdravlja kože poboljšavajući hidrataciju kože - objasnio je Konstantin Vasyukevich, plastični kirurg iz New Yorka. Također dodaje da su sjemenke bogate prirodnim vlaknima koja će hidratizirati i umiriti kožu, dok bi antioksidansi mogli djelovati na sprječavanje starenja.

MEKA I SVJEŽA KOŽA Prirodna njega kože: Smanjite sitne bore uz masku od banane

Ovo se uspoređuje s botoksom zbog privremenog učinka zatezanja kože. Sluz u sjemenkama lana ima gelastu konzistenciju koja, kada se nanese na kožu, može stvoriti privremeni učinak zatezanja. To može pridonijeti izgledu glađe i čvršće kože, opisuje Konstantin.

Međutim, ne smatraju svi stručnjaci ovu masku čudesnim lijekom.

- Nanošenje maske za lice od lanenih sjemenki može uzrokovati privremeni učinak zatezanja zbog svoje teksture gela kada se krene sušiti - dajući joj izgled poput 'botoksa'. Nakon što ju uklonite, sve izvorne fine linije i bore i dalje će biti vidljive - kaže Gina Damato, estetičarka.

ISPROBAJTE 3 SUPER RECEPTA Tanku i slabu kosu jača domaća maska od kvasca ili avokada

Maske za lice iz kućne radinosti, napravljene od sastojaka iz kuhinje, imaju ograničenu učinkovitost, posebno u usporedbi s neurotoksinom s dokazanim rezultatima u opuštanju mišića lica, objašnjava Damato.

Stručnjakinja umjesto toga predlaže da kao 'zamjenu za botoks', vlastitoj rutini njege kože dodate kremu za sunčanje, retinol, dnevnu masažu lica i mikrostrujne proizvode, no upozorava da za rezultate treba vremena, donosi NYP.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare