To je to što me zanima!

Marinirana piletina u kremasto-kiselkastom umaku od gljiva

Piletina će postati još slađa, a gljive još potpunijeg okusa pripremite li ih na ovaj način. Meso će se fino marinirati u octu s medom, a sve poslužite s crvenom rižom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • malo soli
  • malo maslinovog ulja
  • po želji KISKO jabučnog octa s medom
  • malo suncokretovog ulja
  • 400 g gljiva Fridrih po želji
  • 1 kiselo vrhnje
  • po želji crvene riže

Priprema

Pileći file narežite na trakice, posolite, zalijte maslinovim uljem i KISKO jabučnim octom s medom. Nakon što ste sve promiješali, stavite u hladnjak na pola sata (možete ostaviti 24 sata da se meso bolje marinira). Na zagrijanom suncokretovom ulju pržite mariniranu piletinu dok ne poprimi zlatno žutu boju. U međuvremenu narežite na listiće smeđe i bijele šampinjone Fridrih koje ste prethodno pobrisali vlažnom krpom ili papirnatim ubrusom. 

Pečenu piletinu posolite i popaprite te ubacite narezane šampinjone. Sve zajedno promiješajte i pirjajte na srednje jakoj vatri. Slobodno još malo posolite kako bi šampinjoni prije pustili tekućinu. Kada gljive omekšaju dodajte kiselo vrhnje i promiješajte. Nakon 2 do 3 minute jelo je spremno za serviranje. Preporučujem serviranje sa kuhanom crvenom rižom, koju ste kuhali otprilike 40 minuta i na kraju je promiješali sa maslacem. 

Za više informacija o novim Kisko aromatiziranim octevima posjetite Kiskovu web stranicu. Komentirajte video recepte na Fridrih facebook stranicama i osvojite prigodne poklone. 

Da bi uživanje u ovom jelu bilo još slasnije, nakon kuhanja ne zaboravite počistiti kuhinju i oprati posuđe u čemu vam pomažu vrhunski Labudovi proizvodi. Za više informacija kliknite na Labudovu facebook stranicu i sudjelujte u novogodišnjoj nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti generalno čišćenje stana i Labudov paket čistoće.

Recept je pripremljen u suradnji s Kuhari.com.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare