Društvene mreže vrelo su inspiracije, osobito kada je riječ o kuhanju. U vječnoj potrazi za novim idejama, često se naiđe i na neka spasonosna rješenja. A jedan od čestih problema s kojima se većina domaćica susreće je - nemam mesa, što ću kuhati? Tako je post jedne mame u kojem je objavila recept za brzinsku večeru oduševio njezine prijatelje.
POGLEDAJTE VIDEO: Brzinski intervju s Davidom Skokom
Ovo je moja večera na brzaka, trenutno nemamo mesa u frižideru pa sam iskoristila sve što sam našla u kuhinji, napisala je Nicole na svom Facebooku i dodala da i ako skuha više, njezini ukućani sve pojedu sutradan. Naime, spremila je jednostavni bijeli umak, prelila ga po tuni i zapekla u pećnici.
Australka kaže da vam za slasnu večeru trebaju samo tuna, limun, maslac, sir, brašno, mlijeko, krušne mrvice, tjestenina, sol, papar i začini poput gorušice u prahu, majčine dušice i mljevene paprike ako ih imate kod kuće. Ponekad, kaže, okus obogati lukom i češnjakom, a ponekad složencu dodajte tikvice ili grašak, ovisno o stanju u frižideru.
To je jednostavna tuna u bešamelu zapečena u pećnici. Samo ju poslužim na finoj tjestenini - napisala je i kasnije u komentarima rekla kako osim luka i češnjaka te tikvica, možete dodati sve što vam se nađe pod rukom i što vaši ukućani vole jesti. Nicole kaže da ponekad ovo jelo spremi u većim količinama pa sve spremi u zamrzivač i vadi prema potrebi, piše Daily Mail.
Brza tuna iz pećnice
Sastojci: tuna, limun, sir, maslac, glatko brašno, mlijeko, gorušica u prahu, krušne mrvice, tjestenina, sol, papar,
Priprema: Ocijedite tunu, prelijte je sokom jednog limuna i ostavite po strani. Za to vrijeme naribajte 300 grama sira. Otopite dvije žlice maslaca u lončiću. Na srednje jakoj vatri dodajte četvrtinu šalice brašna i miješajte dok se sve ne spoji. Zatim lagano dolijevajte jednu litru toplog mlijeka, uz stalno miješanje kako se ne bi stvarale grudice. Dodajte žličicu gorušice, sol i papar. Na kraju, dodajte sir i miješajte dok se ne rastopi. U posudu za pečenje na dno stavite tunu pa umiješajte bijeli umak. Odozgo pospite krušnim mrvicama i sirom te prema želji dodajte majčinu dušicu. Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprimi zlatnu koricu. Poslužite uz fettuccine.