To je to što me zanima!

Mama otkrila pametan trik ako vam dijete nestane u dućanu

Nestanak djeteta, koliko god kratak bio, jedna je od najvećih noćnim mora roditelja. Nakon što joj se i samoj to dogodilo s dvogodišnjim sinom, jedna je majka iskoristila savjet koji je vidjela na TikToku, a sada ga svi hvale
Vidi originalni članak

Mama iz Australije objasnila je da je tijekom kupovine u šoping centru izgubila svog dvogodišnjaka na 10 minuta u supermarketu.

- Bilo je to najstrašnijih 10 minuta u mom životu, a činilo se da traje cijelu vječnost - prenosi Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: Najčešći propusti u odgoju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U trenutku kad je shvatila da joj nema sina, otrčala je pred trgovinu u kojoj se nalazila i tamošnjem osiguranju opisala izgled svog djeteta kako bi se pobrinula da ne napusti trgovinu, čak i ako bi to bilo s drugom odraslom osobom.

Dok je mahnito trčala gore-dolje po svakom prolazu dozivajući njegovo ime, prisjetila se savjeta koji je vidjela na TikToku. U njemu je rečeno da, ako vaše dijete nestane, počnete naglas govoriti njegov opis. Ako možete doći do info pulta i mikrofona te ga tamo govoriti, još bolje.

Pokušavajući ne paničariti, ona je šetala po supermarketu i glasno ponavljala njegov opis: 'Nestao mi je dječak, on je odjeven u žutu košulju, traperice i ima smeđu kosu. Ima dvije godine i zove se Nathan' .

I odmah se svaka odrasla osoba oko nje zaustavila u onom što su radili i bili su u pripravnosti, pogledom tražeći njenog sina.

ODGOJ DJETETA Buljan Flander: Kako ispravno pohvaliti dijete i zašto je bolje hvaliti trud umjesto rezultata?

U roku od nekoliko minuta stariji muškarac opazio je Nathana i viknuo da ga je pronašao.

Kasnije je zahvalila Bogu što je pogledala video, za koji kaže da 'može promijeniti život' te zahvaljuje svima što su pomogli svima u trgovini tog dana.

- Da nisam naglas izgovarala opis, taj čovjek ne bi prepoznao Nathana. Nate bi prošao kraj njega i ne bi ni trepnuo - dodala je.

Otkako je objavljen na Facebooku, trik je dobio brojne komentare kolega roditelja koji su pohvalili njezino brzo razmišljanje. 

BEBA NA PEDIKURI Mamin trik: Nalakirala im nokte da lakše razlikuje svoje blizance
 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • EmilCandor 27.01.2021.

    Evo jos jednog dobrog savjeta: kad vodite djete ulicom, vi morate biti od strane prometnice, a ne dijete. Prečesto vidim kako dijete hoda rubom nogostupa, dok mama tipka po mobitelu. Dijete treba držati za ruku.

  • zastozato 27.01.2021.

    Pa di baš žutu košulju!

  • sircus 26.01.2021.

    bitno je da nisi mobitel izgubila!

Komentiraj...
Vidi sve komentare