To je to što me zanima!

Malo drugačiji desert: Pečeni batat s javorovim sirupom

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite masnoćom po izboru. Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Jabuke nemoj guliti, samo ih dobro operite i narežite na jednake kocke...
Vidi originalni članak

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite masnoćom po izboru. Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Jabuke nemoj guliti, samo ih dobro operite i narežite na jednake kocke. Batat prelijte s dvije žlice otopljenog kokosovog ulja, posolite i promiješajte. Pecite 20-ak minuta i promiješajte jednom na sredini pečenja. Preostalom žlicom ulja prelijte jabuke, dodajte javorov sirup i cimet pa promiješajte. Nakon 20-ak minuta izvadite batat, pomiješajte s jabukama i vratite u pećnicu. Povremeno miješajte i pecite 15-20 minuta, sve dok batat ne poprimi smećkastu boju. Javorov će se sirup karamelizirati pa pripazite da ne zagori.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

2 srednje velika batata, 2 jabuke, 3 žlice kokosovog ulja, 1 žličica soli, 2 žlice javorovog sirupa, 1 žličica cimeta

RECEPT DANA Sočna baklava s pistacijama i narančom idealan je desert

Broj osoba: 2

Priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO: KAKO SE POZNATA TELEVIZIJSKA VODITELJICA NOSI S KOMENTARIMA O IZGLEDU?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 22.03.2024.

    batati su mi odlični krumpiri

Komentiraj...
Vidi sve komentare