Od ove salate najest će se četvero ljudi, a na samu pripremu potrošit ćete dvadesetak minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
150 g oraha, 3 rebra stabljike celera, 20-ak bobica borovnice, 200 g gorgonzole, 3 jabuke Granny Smith ili slatke crvene, 9 žlica majoneze, 3 žlice limunova soka, sol, papar, 3 lista zelene salate, nekoliko listova crvenog radiča
Priprema:
Orahe prepržite na suhoj tavi. Odrežite bijele dijelove sa stabljika celera, a stabljike zatim ogulite i fino nasjeckajte na kockice malo veće od centimetar. Borovnice operite, a možete ih i prerezati. Orahe nasijecite na četvrtine. Jabuke po želji ogulite, narežite na kockice i prelijte limunovim sokom da ne potamne. U zdjeli pomiješajte celer, borovnice, jabuke i orahe, dodajte majonezu i na kockice narezanu gorgonzolu te sve još dobro izmiješajte i kušajte. Limunov sok se ne bi smio previše osjetiti. Na svaki tanjur položite veliki list zelene salate i na njega poslužite salatu.