Nutricionisti savjetuju više malih obroka tijekom dana, a budući da većina ljudi nema vremena svakih par sati pripremati obrok, ovaj recept za fine roščiće, koje možete jesti više puta u danu, je baš ono što vam treba
Vidi originalni članak
Sastojci:
- Kocka kvasca
- čajna žličica šećera
- 125 ml mlijeka + 3 jušne žlice za preliti
- 500 g pšeničnog brašna
- čajna žličica soli
- 175 g maslaca + 3 žlice za mazanje
- jaje
Priprema:
- Razmrvite kvasac i jednoliko ga pomiješajte sa šećerom u mlakome mlijeku. Pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta.
- Miješajte brašno i sol pa umijesite s kvaščevim mlijekom, oko 125 g maslaca i jajetom.
- Oblikujte u kuglu i u pokrivenoj zdjeli ostavite da odstoji sat vremena.
- Tijesto nakratko promijesite i razvucite.
- Izrežite 15 trokuta jednake veličine te ih premažite maslacem, razvucite, smotajte u roščiće i stavite u lim za pečenje.
- Pokrijte i ostavite da se dižu 30 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Roščiće premažite mlijekom i pecite 15-20 minuta.
- Tople roščiće još premažite maslacem.