To je to što me zanima!

Male greške u kuhinji koje lako naprave veliku štetu - pripazite

Finalisti britanskog MasterChefa Matt Healy i Philli Armitage-Mattin upozorili su na najčešće pogreške koje vide u kuhinji, a njihovi mali savjeti zlata su vrijedni
Vidi originalni članak

Mattovi savjeti za vrhunska jela

- Kad dodajete začine, pazite da ne pretjerate, jer uvijek možete dodati neki okus, ali kad pretjerate ne možete - oduzeti
- Kad radite umak, uvijek koristite vino visoke kvalitete. Ne biste pili loše vino, zašto biste u kuhanju upotrebljavati nekvalitetno?
- Pokušajte kupovati lokalno i kupujte najkvalitetnije sezonske sastojke

- Odvojite vrijeme da poboljšate svoje vještine s nožem i naučite različite vrste rezova
- Dobri začini: Korištenje vrhunskih začina umjesto jeftinih, kemijski stvorenih okusa,  zaista može utjecati na krajnji proizvod, a kad ste već potrošili znatnu količinu novca na svoj obrok, vrijedi potrošiti to malo dodatka
- Iznesite meso iz hladnjaka najmanje sat vremena prije kuhanja da postigne sobnu temperaturu 

Philljini majstorski savjeti 

- Neka izgleda organsko: Kad sastavljate jelo, sve posložite organski, tako da se čini da je sve upravo palo na tanjur. Ljudskom percepcijom dominira vizualno, pa je aranžman pola posla do zvjezdanog obroka 
- Napravite recept po svom: Dobar recept je vodič, no najbolji kuhari poigravaju se različitim sastojcima kako bi ih spravili po svom
- Budite spremni na degustaciju jestivog cvijeća: Cvijeće će uljepšati tanjur i podići izvedbu na vrhunsku razinu
- Kad prokuha zelje, dodajte u vodu soda bikarbonu. Ona će očuvati spoj zvan klorofil, koji povrću poput graha, šparoga, kelja i brokule daje živahnu, zelenu boju, donosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 26.07.2021.

    Kad netko ne mrda dalje od parizer sendviča, i pečeno jaje je za njega misaona imenica 😄😅

  • MOC JE U ZNANJU 26.07.2021.

    Od tog kuvanja napraviše nauku .A ništa prostije nego napraviti neko jelo . :-))

  • nap 26.07.2021.

    Treba bit precizan

Komentiraj...
Vidi sve komentare