Neposredno uz morsku obalu, u krilu Marjanske šume, s prekrasnom terasom i prostranim parkom smjestila se Vila Dalmacija koja će i ove godine ugostiti sudionike Startup Europe Regatte, a za gastronomske čarolije iznova će biti zaslužan 26-godišnji Josip Vrsalović. Višestruko nagrađivani kuhar s bogatom karijerom, koja ga je vodila od sous-chefa do šefa kuhinje u renomiranom splitskom hotelu Park, svojim kulinarskim vještinama zasigurno je ostao duboko urezan u sjećanje sudionicima Regatte.
No, ono što ga je doista izdvojilo i vinulo u gastronomske zvjezdane visine jest njegova reinterpretacija klasičnog dalmatinskog jela savur od srdela obogaćenog aromatičnim biljem i praćenog ukusnim džemom od ljubičastog luka, za koji je Josip osvojio prestižnu Dioklecijanovu amforu. Njegova karijera u kuhinji je dobila zamah još u ranim 20-im godinama, kada je postao šef kuhinje.
Saznali smo kako priprema još nekoliko kulinarskih remek djela, koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Stoga, ne čudi kako sudionici ovogodišnje Startup Europe Regatte s nestrpljenjem iščekuju što će im Josip pripremiti, U suradnji s još jednim Bračaninom, Ivom Bartulovićem koji će Josipu osigurati namirnice iz svoje tvrtke Centaurus, sprema poslasticu koja će oduševiti nepca.
Josipova priča više je od kulinarske priče, to je priča o naslijeđu, inovaciji i nesvakidašnjim okusima Dalmacije i Brača.