Ovi kolačići bez glutena sadrže zob, maslac od kikirikija, čokoladne komadiće i M&M bombone. Idealni su za dječje rođendane ili kada želite spremiti nešto nabrzinu da se djeca zaslade
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 šalica bezglutenskog brašna
- 1 šalica zobi bez glutena
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 šalice neslanog maslaca, otopljenog i ohlađenog
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1/2 šalice kremastog maslaca od kikirikija
- 1 veliko jaje
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 šalica M&Ms
- 1 šalica čokoladnih kapljica
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje i ostavite da viri sa svake strane 2.5 centimetara. To ćete kasnije koristiti za podizanje kolača iz tepsije.
- U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno bez glutena, zob bez glutena, sol i sodu bikarbonu.
- U posebnoj velikoj zdjeli umutite maslac, smeđi šećer, maslac od kikirikija, jaje i vaniliju dok smjesa ne postane potpuno glatka.
- Dodajte suhe sastojke u zdjelu s mokrim sastojcima i promiješajte da se sjedine. Odvojite sa strane po 2 žlice M&M bombona i čokoladnih kapljica. Ostatak dodajte u tijesto i promiješajte da se sjedini.
- Stavite tijesto na pripremljenu tepsiju. Rukama ga lagano ravnomjerno utisnite u tepsiju. Po vrhu pospite rezervirane M&Ms i komadiće čokolade te ih lagano utisnite u tijesto.
- Pecite dok tijesto ne naraste, a rubovi ne počnu poprimati zlatnu boju, 15 do 17 minuta. Sredina se može činiti premekanom, ali će se stvrdnuti dok se ohladi.
- Ohladite kolač u tepsiji na rešetki za hlađenje najmanje jedan sat.
- Narežite na kockice i poslužite.