To je to što me zanima!

M&M's kolačići bez glutena: Savršeni desert za sve mališane

Ovi kolačići bez glutena sadrže zob, maslac od kikirikija, čokoladne komadiće i M&M bombone. Idealni su za dječje rođendane ili kada želite spremiti nešto nabrzinu da se djeca zaslade
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 šalica bezglutenskog brašna
  • 1 šalica zobi bez glutena
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 šalice neslanog maslaca, otopljenog i ohlađenog
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1/2 šalice kremastog maslaca od kikirikija
  • 1 veliko jaje
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica M&Ms
  • 1 šalica čokoladnih kapljica

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje i ostavite da viri sa svake strane 2.5 centimetara. To ćete kasnije koristiti za podizanje kolača iz tepsije.
  2. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno bez glutena, zob bez glutena, sol i sodu bikarbonu.
  3. U posebnoj velikoj zdjeli umutite maslac, smeđi šećer, maslac od kikirikija, jaje i vaniliju dok smjesa ne postane potpuno glatka.
  4. Dodajte suhe sastojke u zdjelu s mokrim sastojcima i promiješajte da se sjedine. Odvojite sa strane po 2 žlice M&M bombona i čokoladnih kapljica. Ostatak dodajte u tijesto i promiješajte da se sjedini.
  5. Stavite tijesto na pripremljenu tepsiju. Rukama ga lagano ravnomjerno utisnite u tepsiju. Po vrhu pospite rezervirane M&Ms i komadiće čokolade te ih lagano utisnite u tijesto.
  6. Pecite dok tijesto ne naraste, a rubovi ne počnu poprimati zlatnu boju, 15 do 17 minuta. Sredina se može činiti premekanom, ali će se stvrdnuti dok se ohladi.
  7. Ohladite kolač u tepsiji na rešetki za hlađenje najmanje jedan sat.
  8. Narežite na kockice i poslužite.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 30.01.2022.

    Super

Komentiraj...
Vidi sve komentare