U pluteni čep do pola odvijačem zavrnite vijak pa uzmite kliješta i polako izvlačite dok ne otvorite bocu. Ludi kuhinjski trikovi igraju na kartu kreativnosti, a iskoristiti se može sve što imate kod kuće. Primjerice, praznu bocu od kečapa napunite smjesom za palačinke pa pravilno dozirajte kako biste pripremili savršene uštipke, a možete napraviti i čipkaste palačinke. Istiskujte smjesu iz boce od kečapa “crtajući” krugove i druge oblike u tavi.
Kako juha iz lonca ne bi iskipjela, na rub naslonite drvenu kuhaču. Ona će “razbiti” mjehure nastale tijekom ključanja te usporiti prelijevanje preko ruba lonca. To će vam dati dovoljno vremena da maknete lonac sa štednjaka ili smanjite jačinu kako biste mogli nastaviti kuhati. Vješalicu za hlače objesite na ručku od kuhinjskog ormarića i pričvrstite kuharicu ili kulinarski časopis.
Osim što ćete lakše moći pratiti recept tijekom pripreme, stranice će ostati sigurne od zamrljanih prstiju. Pripremate li desert za koji treba odvojiti bjelanjke i žumanjke, olakšajte si posao uz pomoć prazne plastične boce. Razbijte jaje u tanjur, lagano stisnite bocu rukom pa približite iznad žumanjka i otpustite, a vakuum će učiniti svoje. Zatim žumanjak samo istisnite u drugu posudu.
I neki su drugi “alati” višenamjenski. Tako kalup za muffine može poslužiti kao posuda za umake ili dodatke sendvičima. Na zabavi prijateljima i obitelji rajčice, kukuruz, luk, majonezu, šalšu i drugo stavite u odjeljke u kalupu i poslužite pa prepustite okupljenima za stolom da svoje krekere, tortille ili sendviče napune kako žele.
Grijanje tjestenine
Na tanjuru s paštom ostavite u sredini rupu - tako će se brže zagrijati u mikrovalnoj.
Lako guljenje
Češnjak stavite u posudicu, poklopite drugom i snažno tresite desetak sekundi.
Savršene kriške
Pripremate li sirnu platu, zubnim koncem narežite meke sireve na pravilne ploške.
Lažni roštilj
Za okus roštilja ispecite ribu u tavi tako da je stavite na štapiće za ražnjiće.