To je to što me zanima!

Ljuta afrička juha od piletine

Ova juha intenzivnog okusa poslužuje se u cijeloj zapadnoj Africi, posebno u Nigeriji i Kamerunu. Postoji više varijanti sa različitim vrstama mesa, a ljute papričice su nezaobilazan dodatak u svima
Vidi originalni članak

Sastojci za 6 osoba:

  • 1,3-1,5 kg piletine narezano na komade
  • 1 srednji luk narezan na kriške
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog đumbira
  • 1 žlica paprike
  • 1 lovorov list

OKUSI DAVNIH VREMENA 10 recepata iz 1813. godine: Od juhe od piva do telećih knedli

  • 1 žlica Maggi ili bujonskih granula
  • 2 mlada luka sjeckana, i bijeli i zeleni dijelovi
  • 3 do 5 žlica peršina ili bosiljka, ili bilo kojeg svježeg začinskog bilja
  • 1 do 3 habanera ljute papričice
  • sol i bijeli papar po ukusu
  • 1/4 šalice Njansa egzotičnog začina - po želji

Priprema:

Sve začine osim lovora stavite u blender i blendajte dok ne dobijete fini pire. U lonac stavite piletinu, dodajte 7 do 8 šalica vode pa pustite neka provrije. Pirjajte na laganoj vatri dok meso ne bude mekano.

Pred kraj ubacite lovorov list i vode po potrebi. Također, kušajte juhu i dodajte još začina ako želite, po ukusu. Poslužite toplo, prenosi africanbites.com.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 07.08.2021.

    Prezestoko za juhu

Komentiraj...
Vidi sve komentare