To je to što me zanima!

Ljetni recept: Pečene rajčice s jajima, lukom i začinskim biljem

Pečene rajčice su pravi specijalitet, a kad u njega dodate još i jaja, češnjak i luk, to postaje zaokruženi obrok koji je ukusan i kad se ohladi pa se može jesti za ručak ili večeru
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g rajčica
  • dl maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • bosiljak
  • timijan
  • 2 mlada luka
  • 3 jaja

Priprema:

Zrele mesnate rajčice prerežite po dužini. Odstranite im većinu koštica, posolite, popaprite i pospite bosiljkom i timijanom.

Premažite zdjelu za pečenje maslinovim uljem.  Svaku polovicu rajčica zalijte s malo maslinovog ulja. Između rajčice stavite ploškice češnjaka.

LJETNI RECEPT Ideja za laganu večeru: Fina pita od krumpira, sira i poriluka

Pecite nešto više od sat vremena na 170 Celzijevih stupnjeva. Razbijte jaja nad rajčicama i zapecite u pećnici dok se ne stisnu.

Po potrebi, polijte rajčice i jaja s još malo ulja. Nasjeckajte mladi luk i sve zajedno poslužite. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare