To je to što me zanima!

Ljetni recept: Dagnje na buzaru

Dagnje na buzaru su jedan od specijaliteta mediteranske kuhinje. Sadrže brojne nutrijente poput željeza, natrija, fosfora i selena, a sadrže i folnu kiselinu. Smatraju se niskokaloričnom namirnicom
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1,5 kg dagnji
  • 5 - 6 jušnih žlica maslinovog ulja
  • 1 jušna žlica sjeckanog peršina
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 1/2 čajne žličice bijelog papra
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 jušna žlica krušnih mrvica
  • 1 limun 

Priprema: 

  1. Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke s vanjske strane školjki i odvojimo dlakavu 'bradu' sa spoja.
  2. Pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo.
  3. Napukle školjke i sve one otvorene - bacite. 
  4. U tavi, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo papra, kratko promiješamo pa dodamo očišćene dagnje i na kolute narezan limun.
  5. Kada se dagnje otvore sve zajedno podlijemo vinom i pustimo da provrije te poslužimo. 
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare