S piletinom, pogotovo s bijelim mesom pilećih prsa, možete isprobati i neko drugo povrće koje nemate često običaj raditi.
Sastojci i recept za četiri osobe
450 zelenih mahuna
12 grančica svježeg timijana (majčine dušice)
2 žlice maslinovog ulja
Sol i papar
1/2 šalice ili 50 g naribanog parmezana
3 srca artičoke, prepolovljena
450 g pilećih prsa bez kostiju 1 limun, prepolovljen
Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Na obloženi lim za pečenje nasjeckajte mahune i stavite 6 grančica timijana pomiješanih s 1 žlicom ulja i 1/4 žličice soli i papra. Zatim ubacite i 1/4 šalice parmezana.
Artičoke očistite i izdubite srca. Pecite ih na donjem stalku u pećnici dok ne postanu zlatno smeđe i mekane, 10 do 12 minuta.
U međuvremenu, preostalu žlicu ulja zagrijte u velikoj tavi i na nju stavite piletinu koju začinite sa 1/4 žličice soli i papra. Pržite ju na tavi dok ne dobije na dnu zlatno smeđu boju, 3 do 4 minute. Okrenite i pržite još 2 minute.
Dodajte limun (sočnu stranu prema dolje) i preostalih 6 grančica timijana u tavu, a onda tavu prebacite u pećnicu zajedno s povrćem i pecite sve skupa još 9 do 10 minuta.
Preostalim parmezanom pospite artičoke i mahune i poslužite s piletinom, preporučuje Women's Day.