Ovaj desert je vrlo ukusan i vrlo efektan. Lisnato tijesto reže se na trake i u njih se umotaju jabuke na poseban način tako da na kraju izgledaju kao ružice. Peku se u kalupu za muffine
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 4 žlice džema od marelice
- 1/2 limuna
- 3 jabuke
- žlica brašna
- cimet
- šećer u prahu
Priprema:
Prepolovite jabuke, očistite ih i narežite s korom na tanke ploške. Potopite ih u vodu s limunovim sokom i stavite u mikrovalnu tri minute ili blanširajte kratko u zavreloj vodi pa procijedite. Džem pomiješajte s dvije žlice vode i zagrijte na laganoj vatri. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i izrežite na šest traka.
Svaku premažite džemom i po njemu slažite jabuke tako da donja, ravnija strana ploške, bude na otprilike polovini trake tijesta, a gornja, obla strana s korom, neka viri izvan tijesta. Pospite jabuke cimetom, drugu polovinu tijesta prebacite preko jabuka pa počnite zamatati po dužini. Ruže posložite u kalupe od šest muffina i pecite na 200°C 35 minuta.
Pečene ružice pospite šećerom u prahu.