To je to što me zanima!

Linguini s plodovima mora su prava ljetna svečanost okusa

Koncentracija ljeta i mora u tanjuru karakterizira ovaj brzi i jednostavni recept s kojim ćete osvježiti svoje nepce i odlebdjeti na daleke plaže. Sastojci su raznovrsni i potiču eksploziju okusa...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 žlice maslinova ulja,
  • svježa čili papričica,
  • 4 češnja češnjaka,
  • 600 g pelata,
  • 2 dl suhog bijelog vina,
  • sol, papar,
  • 450 g svježih tankih rezanaca (linguina),
  • 2 žlice maslaca,
  • 150 g svježih lignji,
  • 200 g kozica,
  • 450 g svježih dagnji,
  • 3 žlice sjeckanog peršina,
  • žlica sjeckanog bosiljka


Priprema:

Umijesite po želji domaću tjesteninu i ostavite je neka se suši na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme na dvije žlice maslinova ulja u velikoj tavi pirjajte čili papričicu i dva protisnuta češnjaka dvije minute. Zatim umiješajte rajčicu sa sokom iz konzerve i vino.

Pirjajte na laganoj vatri oko pola sata dok se umak ne reducira. Pristavite posoljenu vodu za tjesteninu, pa kuhajte linguina oko 10 minuta. Zagrijte ostatak maslinova ulja s maslacem, dodajte preostali češnjak i kratko propirjajte.

Zatim umiješajte narezane lignje, kozice i očetkane dagnje s odrezanim nitima. Poklopite lonac i kuhajte na jakoj vatri dok se školjke ne otvore. Umiješajte ocijeđenu tjesteninu, prelijte umakom od rajčica, peršinom i bosiljkom, izmiješajte i poslužite s parmezanom.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Ra Mona 19.07.2017.

    i ovo na slici nisu dagnje :D

  • Zarica 🐬 19.07.2017.

    Mhmm obožavam paštu i morske plodove .....😉

  • 19.07.2017.

    dagnje fuj bljak

Komentiraj...
Vidi sve komentare