Corn flakes s mlijekom i crvenim voćem
Jednostavno/5 minuta/za 1 osobu
Sastojci: 3 žlice Corn flakesa Podravka, 200 ml mlijeka ili jogurta, 100 g crvenog voća (ribizla, malina,jagoda)
Priprema:
U odgovarajuću posudu stavite Corn flakes,dodajte mlijeko ili jogurt i oprano voće. Poslužite odmah.
Savjet: Voće ne morate dodati u zdjelicu s corn flakesom, možete ga poslužiti u posebnoj zdjelici.
Čarobna ljetna piletina
Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjenim mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.
Jednostavno/50 minuta/za 4 osobe
Sastojci: 4 pileća lea (oko 600 g), 2 crvene paprike (300 g), 2 tikvice (300 g), 2 češnja češnjaka, 60 g SMS crnih maslina, 4 žlice SMS maslinova ulja, 1 žličica Vegete bilje Mediterana mix, 1/2 žličice šećera, sol, papar, 4 rajčice (500 g), 80 g mascarponea, 1 žlica nasjeckanog peršina, 1 Pire Podravka (100 g), 400 ml vode, 1 žličica soli, 200 ml mlijeka, 20 g maslaca
Priprema:
Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće. U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta. Izvadite povrće, pospite Vegetom bilje Mediterana mix, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta. Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje. Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak. Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.
Savjet: Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.
Savjet nutricioniste: Katarina Pentek, dipl.inž.preh.teh. Nutricionist
Corn flakes ili hrskave kukuruzne pahuljice idealan su obrok u svako doba dana, a osobito kao prvi obrok u danu. Sadrže vitamin B skupine i željezo. Dodajte mu crveno voće, koje ćemo najbolje opisati ako kažemo da ima malo kalorija i da je prava riznica vitamina, minerala i prehrambeni vlakana. Odličan su izvor folata, vitamina C, a sadrže i biljne fenole koji, zajedno s antioksidansima smanjuju rizik od karcinoma i srčanih oboljenja. Zanimljivo je da je sadržaj antioksidansa u jagodama sedam puta veći nego u jabukama ili bananama i dva puta veći nego u narančama ili grožđu.
Za ručak uživajte u piletini s obiljem sezonskog mediteranskog povrća. Piletina predstavlja odličan izvor proteina, najmanji sadržaj masti je u pilećim prsima, a prisutna mast ima manje zasićenih masnih kiselina. Također je dobar izvor vitamina B skupine koji su važni u očuvanju vegetativnog sustava, za zdravlje i ljepotu kože, kose, noktiju...