To je to što me zanima!

Lažne kremšnite gotove su za 30 minuta, a tope se u ustima

Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite ga. Potom ga prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi
Vidi originalni članak

Broj osoba: 6

Priprema: 30 minuta

Sastojci:

jaja, 200 g šećera, 2 pudinga od vanilije u prahu, 4 žlica brašna, 1,40 l mlijeka, 1 lisnato tijesto, 3 žlice šećera u prahu

Prostupak:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro izmiksajte sa 150 g šećera i dodajte puding (u prahu), brašno i 4 dl mlijeka. Dobro izmiksajte i zakuhajte u litri kipućeg mlijeka (skuhati kao puding).

SEZONA JE U PUNOM JEKU 15 recepata s bazgom: Od meda do sirupa, pekmeza, kolača...

Od bjelanjaka i 50 g šećera istucite čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješajte u vruću kremu. Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180 °C, 10-15 minuta (dok ne dobijete lijepu zlatno-žutu boju).

Gotovo lisnato tijesto prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 18.05.2024.

    Dobar kolac 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare